Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

EcoLog 560E och EcoLog 574E i gallring (video)

1 inlägg 3757 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

EcoLog 560E och EcoLog 574E i gallring (video)

Torbjörn Johnsen  
#504426 Skogsforum besökte EcoLogs maskindemo utanför Jönköping i mars. Där visade de en 560E-skördare och en 574E-skotare i gallringsjobb. EcoLog-maskinerna är inte så vanliga i Södra Sverige som längre upp i landet men servicenätet blir mer och mer heltäckande. Just den här dagen var det EcoLogs servicelämnare Tubbins Mekaniska utanför Tenhult som stod för värdskap (och skog). Det var ett 20-tal personer där redan innan lunch och det var lite blandat med befintliga kunder och andra intresserade.

EcoLog samarbetar med Gremo om försäljning och service så Tubbins är även Gremo-servare. Numera servar de även Albachs flishuggar (finns en tråd med video om dem här Albach Diamant 2000 - ändamålsbygd flishugg (Video)).

Det har skrivits en hel del om de båda maskinerna på skogsforum tidigare och inte minst om övergången till Pentamotorer. Idag har de en väl uppgraderad produktportfölj och det verkar som om de nya maskinerna säljer bra i många länder och ävenså i Sverige.

Här finns en tråd om nya E-seriens skotare: Nya E-serien från EcoLog skotare 2017 (video) och här finns tråden om nya E-seriens skördare: Eco Logs nya E-serie skördare 2016


Här hittar ni en video från demo-dagen:


och lite bilder:   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).