SKOGSFORUM ARTIKEL 

  Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Sampo-Rosenlew köper Logman

2 inlägg 9557 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Sampo-Rosenlew köper Logman  ARTIKEL

Torbjörn Johnsen  
#483818 Det har florerat obekräftade uppgifter ett tag om att finska trösk- och skogsmaskintillverkaren Sampo-Rosenlew har förvärvat en finsk skogsmaskintillverkare och därmed också planerar att utöka modellsortimentet med några skotare och skördare som är större än de som Sampo tillverkar idag. Nu bekräftar finska tidningen Koneviesti att Sampo-Rosenlew köper Logmans konkursbo och att, som jag förstår det, Sakari Leppinen som varit drivande i Logman nu övergår till Sampo-Rosenlew. Det ska bli intressant att se vad som kommer ut av detta men man kan väl gissa att produktportföljen nu utökas med fler och större både skördare och skotare?

Idag tillverkar Sampo-Rodenlew skördaren HR46 och 10-tonsskotaren FR28. Sampos skördare har sålts i Sverige under många år och ifjol introducerades även skotaren FR28 på den svenska marknaden. Här finns ett reportage och en video om skotaren från förra vintern: Fredrik Reuter - Sampo FR28

Här finns ett axplock av maskinmodeller som Logman tillverkat:

1512336357_logman_lf8_forwarder_(lediator).png


1512336187_logman_lf8.jpg


Logman skotare LF8.
Introducerades på marknaden strax innan konkursen så frågan är om det finns mer än en?
Teknisk spec (Mascus).

1512336467_logman_lh6_harvester_(lediator).png


1512336187_logman_811f_forwarder_main.png


Enligt Koneviesti kommer företaget Koneosapalvelu Aliranta Oy att hantera reservdelshanteringen för Logmans befintliga maskiner.


Senast redigerad av Torbjörn Johnsen fre 02 feb 2018, 11:00, redigerad totalt 2 gånger.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Sampo-Rosenlew köper Logman

Torbjörn Johnsen  
#493521 Är det någon som hört något mer om ev nya Sampo-maskiner i Finland? Enligt pressrelease från Sampo-Rosenlew i december skulle maskinerna i Logmans tidigare produktprogram inte tillverkas som Sampo-maskiner men enligt rykten kring Sampo så ska de ut med fler maskinmodeller på marknaden. Relativt snart.

Det skulle vara intressant att veta om ni som bor i Finland har hört nåt mer än vad som kommit fram hittills?

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).