Sida 1 av 1

Bracke Forest - Hur går det egentligen?

Postat: lör 27 okt 2012, 19:42
av wrytter
Som trådens rubrik lyder, hur går det egentligen för Bracke Forest? Som företagare med ett ben inom markberedningssektorn så ser man med oroliga ögon på Bracke Forest senaste års resultat, relativt stora siffror som är rödmarkerade. Vore tragiskt ifall de skulle gå i konkurs, och inte bara för oss entreprenörer som ibland kan behöva köpa reservdelar och dylikt av dem, utan även för skogssverige som då måste fundera hur de skall lösa föryngringsfrågan. Då ja inte tror speciellt mycket på Midiflexen, vilket är synd då de ev. hade kunnat bidra till ev. prissänkning av Brackes relativt dyra reservdelar, ser jag inte vem som skall kunna fylla behovet av nytillverkade harvar och högläggare.
Somsagt, någon som vet hur det går på denna firma, och då menar jag att man inte endast sett boksluten på allabolag t.ex utan ifall man hört något.
Tacksam för svar då jag är nyfiken.

Re: Bracke Forest - Hur går det egentligen?

Postat: lör 27 okt 2012, 21:31
av i skogen
Det skulle verkligen behövas fler företag med lite storlek som tillverkar markberednings aggregat, Bracke Forest skulle må bra av lite konkurens då skulle dom vara tvugna att vässa sig för att klara konkurensen på marknaden.

Beställer man ett nytt aggregat av dom nu på hösten med krav att det ska vara klart i vår för att maskin ska börja jobba i tid så kan man ge sig fa..n på att det inte är klart till våren och man blir försenad med start av markberednings säsongen..

Re: Bracke Forest - Hur går det egentligen?

Postat: sön 28 okt 2012, 07:48
av ulfgustav
Det har varit turbulent under ett par år inom Bracke Forest, men nu är ordningen på väg att återställas.
Klas-Håkan Ljungberg är nu sedan ca 6 mån tillbaka som VD för företaget och med honom vid rodret så torde det gå framåt igen. Den förre ägaren till företaget var mera intresserad av andra affärer än att tillverka markberedningsmaskiner, han sålde företaget för 1-2 år sedan till Ekonord ett företag som satsar på utvecklingsbaraföretag i norra Sverige