Skogsmässor

Elmia fortsätter med skogsmässor på Bratteborgs gård 2021

1 inlägg 2496 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Elmia fortsätter med skogsmässor på Bratteborgs gård 2021

Torbjörn Johnsen  
#556505 Elmia meddelar idag att man gjort ett nytt avtal med markägaren till Bratteborgs gård och att Elmia Wood 2021 och ytterligare en mässa därmed kan genomförs på fastigheten. Man avslöjar även något om vad som kan förväntas på nästa Elmia Wood 2021:

Med ny teknik kommer precisionsskogsbruket. Skogsbruket har tidigare fokuserat på bestånd och hektar, nu har vi data om alla 47 000 enskilda träd på vårt mässområde. Det innebär att det finns gott om avverkningsskog även för kommande mässor, där maskiner och utrustning kan demonstreras och testas i skoglig miljö.

- Exakt vilken utvecklingspotential eller vilka eventuella förändringar Elmia planerar för området inför kommande mässor håller vi hemligt. Först ska vi genomföra SkogsElmia i 6-8 juni 2019, avslutar Mattias Pontén.


Elmia och mässområdet fick mycket kritik efter trafikkaoset som uppstod i regnet under Elmia Wood 2017 då trafikköer och parkeringskaoset fick tråkiga proportioner. Jag vill dock hävda att det här i första hand inte berodde på ett dåligt mässområde utan på bristande planering. Nu har Elmia ett nytt mässteam på plats och vi håller tummarna för att de löser det här på ett bättre sätt. Men först är det dags för SkogsElmia 2019.

Här hittar ni hela presstexten.   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).