Skördare

EcoLog gör rejäl uppdatering av skördarna i F-serien

2 inlägg 2982 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

EcoLog gör rejäl uppdatering av skördarna i F-serien

Torbjörn Johnsen  
#772660 Det är nu några år sedan EcoLog i Söderhamn lanserade F-serien. Det verkar inte som om en G-serie är på gång ännu men däremot görs en omfattande uppdatering av skördarna i F-serien. Nytt styrsystem och uppgraderad transmission är några av de största förändringarna. Det har också gjorts många små förbättringar kring tillgängligheten och säkerheten på maskinen med förbättrade servicepunkter, säkrare steg och handtags-lösningar samt en ny bränsletank med förbättrad säkerhet.

Större pump – mer dragkraft
Enligt information från EcoLog så har skördarna fått ny bakhjulstransmission som ska kunna ge 10-15% högre dragkraft. Den största skördaren, EcoLog 590F, får även en större pump med 210 cc deplacement (190cc på den gamla). Transmissionen får en ny antispinn-funktion som alltid ser till att ge kraften till den sida som har bäst fäste. Utöver detta så har det gjorts många små uppdateringar kring hydraulik och ventilsystem varav kran- och svängventilerna har getts nya lösningar.

Helt nytt styrsystem
EcoLog lanserar nu ett helt nytt styrsystem för skördarna, kallat för EcoLog NexSci. Det är ett helt nytt system från Bosch Rexroth och det ersätter Iqan-systemet. Det innebär även att all information samlas på Dasa-skärmen och Iqan-skärmen försvinner. Skärmen har fått ett nytt användargränssnitt som enligt Eco Log ska vara tydligt, enkelt och interaktivt att använda. Skördarna får nya slimmade paletter med 11-knappars joysticks.

Här finns en ny video som, beskriver uppdateringarna av transmissionen
   TS
Användarvisningsbild

Re: EcoLog gör rejäl uppdatering av skördarna i F-serien

Torbjörn Johnsen  
#830188 Eco Log har varit i Värmlandsskogarna och filmat hos en av sina kunder som kör Eco Log-skördare:

https://youtu.be/XUTms_1Zk8E?si=fu7xt3aH9KZy6zim

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).