Skördare

Hur många skördare finns i Sverige (och vad producerar de)?

1 inlägg 2612 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Hur många skördare finns i Sverige (och vad producerar de)?

Fredrik Reuter  
#662367 Jag vet inte om jag är ensam om att fundera över hur många skördare det finns i Sverige och hur mycket de producerar tillsammans? Hur som så kommer här ett seriöst försök till en sammanställning och dessutom ett interaktivt verktyg där du själv kan laborera med siffrorna. Anledningen till detta verktyg är att det är mycket svårt, om ens möjligt, att räkna på hur vad en skördare producerar per timma i Sverige, i snitt.

Här nedan är länken till det interaktiva verktyget, se det nu (aug 2020) som en tidig version som, om det uppskattas, kan förbättras framöver.

Data till verktyget kommer från Skogsstyrelsens statistikdatabas, Biometria (tidigare virkesmätningsföreningarna) och Skogforsk. Jag har försökt verifiera den data som kan vara svår att få exakt och det råder konsensus bland de jag pratat med om siffrorna. Stämmer siffrorna som kommer ur verktyget? Troligtvis inte exakt men det är å andra sidan en omöjlig uppgift att kontrollera. Med tanke på verifieringen ovan så känns det ändå som att det finns fog för siffrorna.

Observera att all data som spottas ur verktyget är per timme.

Verktyget kräver att du är inloggad på Skogsforum. Vi har valt att göra på detta sätt eftersom det ligger en del möda bakom. Du kommer alltså åt verktyget bara du loggar in och det gör du i sin tur med ett konto, som givetvis är helt kostnadsfritt och enkelt att skaffa bara du har en epostadress.

Här är länken till data och verktyget, det ska bli spännande att se vad ni tycker:

skogsfakta/skordare-produktion.php   TS
Log Max 2000T
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).