Skördare

Komatsu Days 2019 - C164 på video

1 inlägg 2805 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Komatsu Days 2019 - C164 på video

Fredrik Reuter  
#570849 Skogsforum är idag på Komatsu Days 2019 för att med egna ögon se hur årets nyheter från skogsmaskinstillverkaren Komatsu ser ut. Som vi har skrivit i andra trådar som Komatsu uppgraderar sina skogsmaskiner inför 2020 och Komatsu C164, nytt stort skördaraggregat för 951 så släpper alltså Komatsu ganska många nyheter men flertalet av dem är kanske inte synliga för ögat. C164 är definitivt något som inte ögat missar. Det är när det kommer i produktion, Komatsus allra största fyrhjulsdrivna aggregat och C164 visades i form av en prototyp tidigare idag.

I videon nedan så kan du se valda delar från visning, även ett kortare klipp när man avverkar med C164. Jag fick ett samtal med dagens förare av 951 med C164, Mikael Sundling som berättade att han kört en del med nya C164. Det som imponerar mest är dragkraften vid matning. “Står man lite fel så orkar inte svängkransen till hytt och kran att hålla emot när det drar iväg”.

Motorerna är nu i alla former av Steg 5 modell för att klara emissionskraven för 2019. I Komatsus fall betyder detta att de nu har partikelfilter. Trots att filtret tar utrymme så har de ändå lyckats få in det i den nya motordesignen och som du kan se i videon så ser det rent, snyggt och organiserat ut i motorrummen. Bränsleförbrukningen kommer vara i paritet med tidigare Steg 4 motorer enligt Komatsu.

Förutom nyheten C164 så är en nyhet också att det tvåhjulsdrivna aggregatet S132 nu får Constant Cut.

Här är som sagt en första video, mer info kommer löpande…

   TS
Log Mate 510
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).