Liabvalsar

 
 Svara  31 inlägg  7220 visn.  3 följer
Användarvisningsbild

Liabvalsar

 
#33439 Nån som har erfarenhet av Liabvalsen från Lima eller av Finnskogsvalsarna   TS
LM Banner
Användarvisningsbild
 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#33443 Har kört 1,5 år med finnskogsvalsarna på vårat 758. Ingen direkt aha upplevelse. Limahjul är beställde så vi får se om de drar bättre. Enligt de vi kollat runt med så skall de vara nöjda. Nackdelen var att de hade långa leveranstider. Över 2 månader sen vi beställde.

Användarvisningsbild
 
#33546 Ok med det har ju varit semestertider så dom har nog knåpat ihop dom snart ,jag har också hört positivt om dom men ju fler åsikter desto bättre, skulle behöva se virket efter det gått igenom liabvalsarna, dom borde släppa ur barken bra med tanke på dom höga och glesa kammarna ska nog åka och kika på nån med liabvalsar

   TS
Avatar Fallback
 
#33550 så här ser det ut där liab valsen farit fram :D dålig bild ska försöka fixa bättre, men ni kanske ser på ett ungefär :wink:

Användarvisningsbild
 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#33644 Imorrn lr. fredag skulle de komma ut med våra. De första de monterar med pocclainmotorer på 758 så vi får se om de passar. :D
Ska bli spännande. Vad ja hört ska de dra bra samt framförallt göra stor skillnad när det gäller att mata ut topparna långt. Speciellt om man kör med deras "brösthjul" åxå.
Priset var väl åxå rätt bra tyckte ja chefen nämde. Fick alla 4 hjul för priset av 2 originalhjul.

Användarvisningsbild
 
#33956 Hur gick det med Liabhjulen ?

   TS
Användarvisningsbild
 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#33969 Fick på dem i fredags,men det strulade med passformen på brösthjulen. Fick åka till en lokal "smed" och sätta dem i svarven. Hann bara köra några träd då.
Nu har jag nyss kommit hem efter ett helt skift,laborerat en del med trycken. Sänkt trycken på valsarna rätt mycket,hörs tillochmed på maskinen att det går läggare att mata. Tyvärr så kör vi lite dålig skog,så de återstår väl att de när de blir riktig slutavverkning. Men de verkar då dra bra de kvistiga träd man hittat på.
Sen drar de ju lika bra bakåt,vilket inte finnskogsvalsen gjorde. Plus att det går att mata ut bra mycket vekar nu. De är utformade så att man kan släppa in dem långt mot bröstet utan att mäthjulet skall ta i.
Kort sagt,såhär långt verkar det lovande!

Avatar Fallback

Göra själv?

 
#34648 Hej!

Kollade på formen på liabs hemsida, ser ju ganska enkla ut. Vad tror ni om att smida ihop ett par sjäv och prova? Man har ju en hel del flådda gummihjul att bygga på.

Hur begränsar ni så att hjulen inte går ihop om ni kör utan stam i aggr?

Användarvisningsbild
 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#34657 Jo det är rätt simpel design. Vitsen är ju att man kan renovera dem själv. När "ribborna" är slut köper man sig en ny omgång för ca 2000:-,slipar borde de gamlra och svetsar dit nya. Så har man nya hjul igen.
Hjularmarna går mot stoppar inne i bröstet,de finns olika lägen man kan vrida dem så de går ihop olika,så tack vare konstruktionen på dessa kan man släppa ihop dem mer än med andra hjul.

Avatar Fallback
 
#34658 Hej har ni testat Menses matarhjul? Alltså dom med en 50mm tjock gummimassa som är vulkad mellan ytter och innerkrans.Vi har kört med såna sen -98 och tycker dom funkar bra,man har en gummimassa som äter vibrationer och yttersidan är av stål så dom håller länge.Mer info på www.mense.fi byt språk till svenska och sen "matarhjul" :D

Användarvisningsbild
 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#34668 Näe vi har aldrig testat dem. Var iväg å provade storas 1470 med 480. De hade precis satt på mense med V profil. Var väl ingen revolutionerande dragkraft direkt,men de blir ju sämre med V profilen. Modellen med bara dubbar bör ju dra bättre!
Brorsans har haft mense i jädrans massa år på deras cat 550. Har gått många timmar och går än idag.

Avatar Fallback

Stoppar

 
#34702 Hej Engstrand!

Har du lust att ta en bild på stopparna i ditt aggr. På mitt gamla 746B sitter några gummi som trasas sönder med jämna mellanrum. Vore bra att hitta på något bätre här.

Användarvisningsbild
 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#34721 Vi har ju 758 aggregat som är fyrhjulsdrivet. Hjularmarna kommer på ett annat vis än på ett tvåhjulsdrivet. Mer underifrån.

Avatar Fallback
 
#34725 Ok, är det stål mot stål i era stoppar eller någon form av plast/gummi.

Antar att man kan svarva till en järnbit som är lagom lång och skruva dit istället för gummit.

Användarvisningsbild

valsar

 
#34857 Engstrand ! Hur går Liab på grövre skog , bästa du provat eller......verkar insticken hålla sig under 7mm ? :roll:

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Annonser