Avverkning (slutavverkning)

Barkborre - feromon?

3 inlägg 1512 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Barkborre - feromon?

Hugin  
#709822 Vårvärmen börjar närma sig, dags att fundera över att ladda borrefällorna. - Visserligen är nyttan omdiskuterad, men jag vill envisas med fortsatt jakt.
Uppfattade någon information för en tid sedan om en ny typ av feromon, som skulle vara långtidsverkande och innebära att endast en "laddning" skulle räcka för hela sommarsäsongen, till skillnad mot de tidigare som förlorade sin effekt succesivt och därför krävde omladdning under säsongen.

Hittar dock nu inget sådant på marknaden. Någon som har info - gärna också om hur säker denna långtidsverkan är. Dessutom är ju priset i förhållande till det "gamla" av intresse.

Någon som vet?   TS
Iggesund Forest BlueLine skördarsvärd, Norrländsk urkraft
Avatar Fallback

Re: Barkborre - feromon?

mareka  
#710015 Kolla t.ex https://skogma.se/phero-x-lure-it-ferom ... 058001001/ Ska ju räcka minst 14 v. står det!

Avatar Fallback

Re: Barkborre - feromon?

Hugin  
#710024
mareka skrev:Kolla t.ex https://skogma.se/phero-x-lure-it-ferom ... 058001001/ Ska ju räcka minst 14 v. står det!


Tack för svar! Exakt vad jag sökte. Positivt också priset. Beaktat hållbarheten så blir ju kostnaden mindre än hälften av alternativet som kräver en omladdning av medel under säsongen.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).