Avverkning (slutavverkning)

Stor skogsentreprenör bli ännu större

1 inlägg 1812 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Stor skogsentreprenör bli ännu större

Torbjörn Johnsen  
#683029 Skogsavverkningsföretaget MKP Sverige AB meddelar i ett pressmeddelande att de köper upp en stor skogsentreprenadverksamhet i Eksjö. Det är entreprenadföretaget Reko Gallringsentreprenad som säljer sin slutavverkningsverskamhet till MKP som efter förvärvet har 23 skogsmaskiner som mestadels går i tvåskift.

MKP Sverige AB (f d MKP Dunberg AB) är en del av den finska koncernen Metsäkonepalvelu Oy (MKP) som har ca 100 skogsmaskiner och 160 anställda i Finland och Sverige. Efter förvärvet av Reko Gallringsentreprenads slutavverkningsverksamhet så kommer MKP att avverka ca 3 miljoner m3 per år och omsätta ca 300 miljoner kronor.

2020 ser ut att bli ett bra år för oss och vi tror starkt på framtiden. Förvärvet är därför glädjande och vi ser stora möjligheter att utveckla servicen i området med de nya avverkningsgrupperna som tillkommer, säger Mattias Ringström, VD för MKP Sverige AB.
Förvärvet är ett led i vår strategi att vara det ledande skogsentreprenörsföretaget i Sverige. Vi har ett fortsatt intresse att expandera organiskt eller genom förvärv, avslutar Mattias.


Mer info om MKP hittar du här.   TS
Iggesund Forest BlueLine skördarsvärd, Norrländsk urkraft
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).