Avverkning (slutavverkning)

Skogsstyrelsen var inte på banan när kritiken kom

4 inlägg 7102 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogsstyrelsen var inte på banan när kritiken kom

Fredrik Reuter  
#456986 Skogsstyrelsens kartchef Patrik André säger till DI att Skogsstyrelsen inte var beredda på den kritik som kom från skogsägare i samband med att de lade ut avverkningsanmälningar offentligt i sitt kartverktyg.

André verkar vara oförstående till kritiken och svarar med att data om avverkningsanmälningar har varit nedladdningsbara digitalt sedan 2007 och:
Skogsbrukarna har ju själva använt den här informationen dagligen under flera år för att säkra att man inte avverkar olovligt


Vidare anser Patrik André att karttjänsten har ekonomiska syften genom att effektivisera processen för avverkningsanmälan. Att backa nu skulle inte fungera då det skulle bli ineffektivt om allt skulle behöva göras manuellt.

Frågan är om det ändå inte är lite äpple och päron här.
Att data om avverkningsanmälningar har varit tillgängliga i nio år i en excelfil (innan kartpubliceringen) är stor skillnad mot idag - datan synliggörs ju på ett otroligt mycket enklare sätt!

Mycket mer information i ämnet finns bland annat i tråden Karta och info om avverkningsanmälningar nu publika

Länk till artikel: http://www.di.se/nyheter/vi-var-inte-me ... tiken-kom/

Bild
   TS
Iggesund Forest BlueLine skördarsvärd, Norrländsk urkraft
Avatar Fallback

Re: Skogsstyrelsen var inte på banan när kritiken kom

bengt.a  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#456994 Behöver väl inye vara åtkomlig för allmänheten gör att den är digital, mina banktjänster är också digitala utan att allmänheten har insyn, dum på riktigt den där mannen ?

Användarvisningsbild

Re: Skogsstyrelsen var inte på banan när kritiken kom

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#457025 "Har ekonomiska syften" vilka ekonomiska syften då, utöver att sabba vissa skogsägares ekonomi?

Att Skogsstyrelsen har kartorna som internt och hemligstämplat arbetsmaterial är en sak. Att de lägger ut infon publikt och därmed serverar miljömupparna informationen på silverfat, är ju något helt annat. En riktig taskspark mot skogsägarna, tycker jag. :evil:
/Niklas

Avatar Fallback

Re: Skogsstyrelsen var inte på banan när kritiken kom

rokon  
#457133 Snart börjar EU:s nya dataskyddsregler gälla i Sverige http://www.msn.com/sv-se/ekonomi/nyhete ... spartandhp
Det här bör Skogsstyrelsen ta till sig " Alla företag och organisationer som hanterar personuppgifter berörs av de nya reglerna och de som inte anpassar sig riskerar att drabbas av kraftiga sanktioner, säger Axel Tandberg, jurist vid Tandberg & Partners och ledare för seminariet den 1 juni."

"Offentliga myndigheters begäranden om att uppgifter ska lämnas ut ska alltid vara skriftliga och motiverade, läggas fram i enskilda fall och inte gälla hela register eller leda till att register kopplas samman. Dessa offentliga myndigheters behandling av personuppgifter bör ske i överensstämmelse med de bestämmelser för dataskydd som är tillämpliga på behandlingens ändamål."

det andra citatet från EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EU) 2016/679 av den 27 april 2016 om skydd för fysiska personer med avseende på behandling av personuppgifter och om det fria flödet av sådana uppgifter och om upphävande av direktiv 95/46/EG (allmän dataskyddsförordning)

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).