Avverkning (slutavverkning)

Murklan i Ölme stoppar avverkning

1 inlägg 1739 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Murklan i Ölme stoppar avverkning

Fredrik Reuter  
#387806 Nya Wermlandstidningen skrev i fredags om det numera kände skogsområde i Ölme mellan Kristinehamn och Karlstad som är gynnsam för den utrotningshotade murklan bombmurklan.
En skogsägare i området har ansökt om avverkning men fått avslag av Länsstyrelsen i Värmland. Detta har nu överklagats till högsta instans.

Redan för två år sedan skrev Värmlands Folkblad om Klämmeshöjden som området heter och att Länsstyrelsen började sitt arbete redan 2004 med att få till ett naturreservat i området.

Känns lite trist att detta ska behöva ta så lång tid, alla torde bli drabbade, även murklan.
Hade detta lösts med ex ersättningsmark eller intrångsersättning typ 2005 hade det inte varit något problem kan man tycka.

Sedan är frågan varför bombmurklan blivit utrotningshotad? Kan det vara alla barn som springer i skogarna och trampar på den så det ryker? Jag har några på mitt samvete från barndomen... :oops:

http://nwt.se/kristinehamn/2016/04/15/b ... -stopp-for

http://www.vf.se/nyheter/kristinehamn/v ... urreservat

http://www.svd.se/ska-en-murkla-kunna-g ... g-vardelos   TS
Iggesund Forest BlueLine skördarsvärd, Norrländsk urkraft
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).