Avverkning (slutavverkning)

Sök pengar för kurser i att förhindra markskador

1 inlägg 1816 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Sök pengar för kurser i att förhindra markskador

Fredrik Reuter  
#373981 Skogsstyrelsen gjorde förra veckan en sk utlysning och meddelar därigenom att det finns 13 miljoner kr i EU budget, öronmärkta för företag, organisationer och statliga verk att ansöka för att anordna aktiviteter som utbildar (kompetensutveckling) i att minska markskador vid skogsbruk.

Det är viktigt att nämna att pengarna är till för kompetensutveckling, skogsägare, entreprenörer etc kan inte ansöka om pengar för att ex laga skador på skogsmark i samband med ex avverkning, ej heller för att få kurser i ämnet betalade etc.

Men det kan vara ett gyllene tillfälle för ex utbildare eller företag att ansöka om att utbilda i hur man förhindrar markskador vid slutavverkning, gallring, markberedning osv.

Vi har faktiskt en tanke om att Skogsforum skulle kunna söka pengar ur denna fond och starta någon form av utbildning i ämnet. Vi får se hur det går, erfarenheten säger att det är svårsökt, tar mycket tid, och stora delen av potten är troligtvis redan avsatt till "etablissemanget".

http://www.skogsstyrelsen.se/Myndighete ... arkskador/   TS
Iggesund Forest BlueLine skördarsvärd, Norrländsk urkraft
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).