Avverka när?

3 inlägg 2557 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Avverka när?

björken  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#24270 Har en avdelning 110 årig 60 tall/40 gran på T26, diameter på 30-40, totalt ca. 700m3sk, ligger direkt vid väg och är torrt hela året.
Sedan har vi mest 70-90 årigt, så är lite sugen på att ta ner detta och föryngra för att sprida ut åldern lite innan de andra ska tas.
Hur skulle ni gå tillväga?
Ska man ta tag i det nu och i så fall hur, eller bör man avvakta något eller några år?

Mvh,
Björken   TS
Avatar Fallback
nisse  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#24319 En sommarpost vid bra väg skall ge en rejäl premie.Du kan ju begära in anbud och se vad den s.k marknaden säger.
Verkar det snålt är det bara att vänta.

Ett annat alternativ är att sätta ut det till fast pris(högt).Blir det kris i sommar kan du få en köpare även om priset är högt.

/Nisse

Avatar Fallback

Re: Avverka när?

Mikael S  
#68270 Med tanke på ålder och fördelning av bestånd på fastigheten har du goda anledningar att avverka ditt bestånd inom en snar framtid. Sen kan man ju välja mellan vilken tid på året det bör tas, man får högre premie vid sommaravverkningar men samtidigt kan skador bli högre etc. Marknaden har växt starkt på slutet och många bolag kan betala bra. Jämför gärna priser med flera skogsbolag och deras policy ska du nog se att du hittar nåt som passar. Grannar kan säkert rekommendera efter egna erfarenheter när det gäller närliggande skogsbolag.

Mikael

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).