Historien om Skogsforum

av Skogsforum.se

2005 var starten och anledningen en motorsåg

Grundaren Fredrik Reuter startade Skogsforum.se 2005 efter att han sökt efter användarrecensioner om motorsågar på nätet men inte funnit några. Det fanns helt enkelt inget Skogsforum att diskutera på. Skogsforum drevs via Fredriks enskilda firma som jobbade med webben.

Skogsintresset är fundamentet

Att lära sig mer om skog har alltid varit den största drivkraften med Skogsforum. 2009 hade tillräckligt många anslutit till Skogsforum och Fredrik sade upp sig från sitt ordinarie jobb för att satsa 100% på skogen och Skogsforum.

Nivån är alltid utifrån gräsrot

En bättre vardag för skogsägare och skogarbetare, det är vad vi jobbar för. 100 % oberoende. Nyckeln sitter i att vara lyhörd och lära sig mer om skogen och det företag man faktiskt driver om man är skogsägare eller skogsentreprenör.

Dubbelarbete i skördare

Kunskapstörsten och slumpen gjorde att Fredrik hamnade i en gallringsskördare i 4 år. Skogsforum, som nu drevs genom ett aktiebolag, drevs på kvällar, helger och nätter. 2014 gick det inte längre och det blev åter 100% Skogsforum.

100 % bättre 2016

Torbjörn Johnsen anslöt som partner och delägare i Skogsforum 2016 och det är så Skogsforum drivs idag. Vi är båda lika lyhörda och kunskapstörstande om skog och just detta ser vi som en framgångsfaktor. Fokus är att utveckla skogsbruket genom kunskapsspridning.

Sveriges största skogssajt

År 2020 är Skogsforum Sveriges största skogssajt med ca 80.000 unika besökare i veckan. Snart har vi 50.000 medlemmar hos oss och vi kommer fortsätta jobba för att alla med ett skogligt intresse enkelt och kostnadsfritt ska kunna lära sig mer. Välkommen du också!