Rev 1, 2015-06-17

Historik
I början av 2012 släppte skogsforum sina första appar för smartphones, bilduppladdningsappen.
Detta var en app för enkelt kunna ladda upp bilder och dela med sig av vardagen i skogen från sin smartphone. Appen utvecklades för Android och iOS. Idag finns dessa appar kvar i Google Play resp AppStore, dessa utvecklas inte längre utan kommer ersättas med nya appar under våren 2015.

Forum app
I Mars 2015 släppte skogsforum en ny app för forumet på skogsforum. Denna app finns både för Android och iOS och fungerar inte bara bra på smartphones utan också på läsplattor.
Nästan allt man kan göra i forumet på webben kan man också göra i forumappen. Läs nya inlägg, skriv nya trådar, snabbsvara, ladda upp bilder, gilla inlägg, söka, prenumerera osv.

Här nedan finns länkarna för nedladdning för Android resp iOS:

Skogsforum Forum på Google Play

Skogsforum Forum på AppStore

Bild


Bildapp
Bilduppladdningsappen som är beskriven under historik här ovan kommer ersättas av en ny bildapp. Appen kommer finnas för både Android och iOS. Förutom att ladda upp bilder till skogsbilder kan du se nya skogsbilder och läsa och skriva kommentarer, precis som på skogsforum.
Vi tror att en sådan app har en plats. Det går snabbt att ladda upp bilder och för de som vill ha ett skogligt bildflöde med kommenteringsfunktion är det perfekt.

Dessa appar kommer alltså vara fristående och Skogsforum Bilder som appen kommer heta kommer finnas tillgänglig senare i vår i Google Play och AppStore. Denna sida kommer uppdateras när de är uppe och vi kommer även att meddela om detta på forumet.

Om appar
Appar har sin nisch i dagens internetanvändande. Speciellt yngre människor är uppväxta med appar och det blir en självklarhet. Annars kan det kännas som kaka på kaka när ändå sajten finns och fungerar bra i smartphones. Det som skiljer app mot web är främst att hela designen i appen är sparad lokalt i enheten, den behöver alltså inte flyttas med datatrafik från en server. Detta gör att appar generellt upplevs som lite snabbare. Det andra är att det enkelt går att få sk push notiser inbyggt i appar. Det plingar alltså till som ett SMS om man valt att prenumerera på ex en tråd och det görs uppdateringar i den samma.
Tyvärr är tillverkningen av appar ganska komplex idag. Det gör att det både tar tid och kostar mycket pengar om man inte gör det själv. Det är främst av dessa själ forum appen idag inte är 100% komplett. Ex finns inte "Bloggarna" och "Marknaden" med i appen.
Förhoppningen är dock att dessa ska kunna plockas in allt eftersom.

Alla appar som tillverkas av skogsforum är kostnadsfria för alla.

Annonser