Sadla om till skogen?

Inlagd av: Anders41 tor 02 nov 2017, 13:21
Annonsbeskrivning
Hej allihopa!

Jag har bestämt mig för att börja köra skogsmaskin. Helst hade jag väl gått med motorsåg i skogen, men tydligen finns bara några få jobb i den kategorin i hela landet. Det realistiska alternativet är därför att skaffa kompetens för skogsmaskin och nu skulle jag vilja ha råd för hur det ska gå till.

Jag är nu 41 år och ska jag byta jobb så ska det ske nu. Kroppen är fortfarande i fin form och viljan finns definitivt. Jag har dock läst att man behöver naturbruksgymnasium och det har jag inte. Men det måste väl vara möjligt att börja jobba i skogen utan den gymnasiebakgrunden? Jag tänker mig att det måste finnas en möjlighet att lära sig yrket från grunden som lärling? Jag har akademiska meriter och läshuvud därtill, så att sätta sig in i yrket och lära sig köra ska inte vara något problem för mig.

Det handlar nog mest om att få en chans att visa vad jag går för hos någon, få in en fot typ. Jag har aldrig haft en chef som inte varit nöjd med mig, tvärtom brukar det vara lönsamt att anställa mig då jag är självgående och effektiv. Jag ser framför mig ett scenario där jag kan gå som lärling för lägre lön tills dess att jag kan yrket? Jag har inga hinder att jobba någonstans, utan hade tagit jobb i hela Norden. Har inget emot långa skift heller, även om jag inte vet hur det brukar se ut.

För övrigt, vad ligger lönerna på rent generellt?

Men hur hade ni gjort? Finns det några hinder som ni direkt kan se, certifieringar som man måste ha etc? Är det kört att kontakta de större bolagen utan formell behörighet?

Mvh
Information
  •   enligt överenskommelse SEK
  •   fre 02 mar 2018, 13:21

Kommentarer

Roswall skrev ons 03 jan 2018, 01:19:
Jag pluggade till skogsbrukstekniker 1,5 år där får du allt du behöver för att kunna jobba som maskinförare. Men att gå som lärling blir nog svårt. Dyra maskiner och dom förlorar mycket pengar på att ha någon dom behöver ha koll på hela tiden. Jobb med motorsåg finns det fortfarande men det är oftast svåra fällningar som gäller då.
Annonser