Pocherad torskrygg.
En kastrull, ca 0.5 dl ättika 24% och en liter vatten, rejält med salt.. Snåla inte, fisk kräver salt.

När vattnet kokar så lägger man i fisken, och sedan väntar man tills de flyter upp..

Ner med dem..

Vänta ca 15 min, utan att röra fisken..


De flyter upp själva och är då fasta och fina..
Perfekta..

Så såsen..
En kastrull..


Smör, ganska rejält.
Några kryddpepparkorn..
Låt dessa koka i smöret lite.
Sedan tillsätter man ca 2 msk mjöl..
Och rör ut i smöret..
Tillsätter lite mera smör och lite mjölk eller grädde.


När såsen fått en krämig konsistens så tillsätter man salt, vitpeppar, limejuice..
Jag tog från 3 limefrukter.

Smaka av och krydda efter behag.

Stekpanna och lite kokt potatis..
I med smör, lite olja.
Kläm potatisen mellan fingrarna.
Och jag tillsatte lite morötter.
Stek sedan potatisen tills den fått lite färg..

Lägg upp på tallrik, och servera med lite strödd svartpeppar ovanpå..



Lycka till, detta tror jag nog att ni kommer att gilla..

0 kommentarer | Läst 119 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

vinterrojarn

Huggarmästare

Blev medlem: tor 17 jan 2019, 12:40