Gräddslungad pasta.
Koka pasta, jag använder färsk till detta.
Ca 0.6 dl vatten, en buljongtärning jag använder kyckling buljong. Ca 4 dl grädde valfri sort.
Svartpeppar, salt, champinjoner på burk, häll i även spadet.
Lite redning, så är det klart..


Strimlad lök.
I en varm panna utan fett.

Strimla paprika, fläskkotlett från igår.
Och tomater.
En eller 2 krossade vitlöksklyftor.
Lite vatten, ca 0.5 dl.
Och en liten klick honung.
Sedan steker jag upp detta tills löken är mjuk.



Se till att tomaterna är helt smälta och att allt annat sugit upp vätskan..

Sedan är det dags för servering.


En bit gurka och lite limejuice..
Klart...

Detta är inte som det kallas, fine dinning men det är gott och enkelt.
Säkert något att kunna imponera på frugan med.

9 kommentarer | Läst 429 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

vinterrojarn

Huggarmästare

Blev medlem: tor 17 jan 2019, 12:40

Kommentarer

av halvproffs lör 21 nov 2020, 17:20
Läste "gäddslungad pasta" oh fy fan, vad har han nu hittat på och kräkreflexer fanns till jag förstod...
av vinterrojarn lör 21 nov 2020, 17:42
Ha ha ha... Åh jag skrattar snart ihjäl mig...
Nä då det var väldigt ätbart detta..
🤣🤣👍👍
av totte lör 21 nov 2020, 17:46
Hehe, det är vad det står också, "Gäddslungad pasta". :ymsick: :d
av vinterrojarn lör 21 nov 2020, 17:55
Haha förbannade telefon... 🤣🤣🤣🤣
av tallen100 lör 21 nov 2020, 18:08
Synd du gjorde på gädda, såg ju gott ut annars😅
av vinterrojarn lör 21 nov 2020, 18:23
Haha... Ja...
av vinterrojarn lör 21 nov 2020, 18:25
Kan bara tala om att gädda som är torkad.
Kan man använda som lutfisk, blötlägg och koka.
Sedan kokar man en vitsås med lite pepparrot..
Mmm va gott..
Eller gädda i ugn, med äggsås till👍👍👍
av totte lör 21 nov 2020, 20:17
Inget fel på gädda, en utmärkt matfisk fast ofta ratad, i synnerhet i de nordliga provinserna, har jag erfarit. Kokt gädda med smält smör och pepparrot är utomordentligt. Får dock se det som ett klart plus att slippa den blandad i pastan.
av vinterrojarn lör 21 nov 2020, 21:13
🤣🤣🤣🤣👍