Fläskkotlett... Denna fina saftiga köttbit.
Ja om man tillagar den så..
Rätt skulle jag inte säga, utan mera så...

Jag steker aldrig dessa klena och tunna kotletter som vissa butiker säljer.
Utan köper en bit kotlettrad.. Delar den i 1" tjocka skivor...om det inte är ben med, då blir det lite tunnare.

Sedan lägger jag fram köttet så det får vila och torka på lite, kryddor med salt, vitpeppar, gnider in en krossad vitlök.
Därefter lägger jag dem i en stekpanna med lite
Strimlad lök, en buljongtärning, steker köttet lite lätt och flyttar sedan köttet från pannan och häller över stekskyn med löken i en kastrull.
På med lite vatten i pannan och tillbaka på spisen, kokar ur pannan och häller i kastrullen.

Flyttar tillbaka köttet till pannan och låter det nu stekas så att fläskkanterna blir lite karamellfärgade eller nästan svarta..
Resten av köttet får en gyllene färg.

Tar av stekpannan från spisen,, så köttet får vila.
Tar nu kastrullen och kokar upp skyn.. I med lite grädde och lite redning.
Jag blandar mjöl med olja så slipper jag klumpar i såsen..



Serverat med kokta morötter och kokt potatis.

Imorgon blir det gräddslungad pasta med champinjoner och fläskkotletter...

2 kommentarer | Läst 198 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

vinterrojarn

Huggarmästare

Blev medlem: tor 17 jan 2019, 12:40

Kommentarer

av halvproffs fre 20 nov 2020, 18:23
Skit i motorsågarna och öppna gourmerestaurang istället! Ställer mig i kö utanför vinterstadens cafe opera.😊
av vinterrojarn fre 20 nov 2020, 18:31
Ha ha tack för det.. 👍👍👍