Som ni kanske märkt så är det lite sparsamt med inlägg och aktiviteter från den Johnsenska sidan just nu. Det beror helt enkelt på att jag "drar ur sladden" några dagar och veckor nu under juli månad för att ägna mig åt familj och allehanda småprojekt som inte vill bli gjorda. Några gamla stuprör och läckande hängrännor. Gräs mellan stenplattorna, vildväxande häckar och allsköns trädgårdsjobb (funderar på att bjuda ner Jens Skoog :d)
Lite fiske och lite lata dagar ska hinnas med också. Bl a hade jag nöjet att semestra några dagar förra veckan med Fredrik och våra resp familjer. De dagar som jag jobbar ägnar jag nu väldigt mycket åt Gallringsdagarna i höst. Alla pusselbitar börjar ramla på plats och de första förberedande arbetena för att få till en bra slinga ska alldeles strax igång uppe i Dalaskogarna. Det kommer en uppdatering inom kort i tråden för Gallringsdagarna 2017.

Inför hösten här laddar både Fredrik och jag inför Husqvarnas lansering av nya stor(?)sågen som vi tänker följa på närmast tänkbara håll i mitten av augusti. Sen ska det bli lite mer reportage om både maskiner och skogsskötsel. Det första som ska göras klart är dock lite film, bilder och reportage från besöket hos ovan nämnde Jens i Norge i maj när han hade skogsdag för ett gäng skolbarn. Jag tänkte att det kan bli en bra inspirationskälla inför skolstarten för alla som har barn eller barnbarn i skolan. Om hur man med relativt enkla medel (men mycket eget arbete och entusiasm!) kan bidra till att barnen blir intresserade av skogen och får ökad insikt i och förståelse för varför skogen brukas.
Men tllls dess önskar jag er alla en trevlig sommar!

En svensk fyr och en dansk fyr...
8 kommentarer | Läst 3963 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Torbjörn Johnsen

Delägare

Blev medlem: mån 10 nov 2008, 22:09

Torbjörns Blogg
På min blogg vill jag berätta mer om vem jag är och hur jag tänker kring olika skogsrelaterade ämnen. Jag vill också försöka vrida och vända lite på vedertagna sanningar och stora frågor. Framför allt när det gäller teknik- och marknadsfrågor som intresserat mig i hela mitt yrkesverksamma skogsliv.

Efter att under många år ha följt Skogsforum som medlem och även samarbetspart fick jag i januari 2016 förmånen att bli kollega och kompanjon med Fredrik Reuter, som heltidsmedarbetare och delägare i Skogsforum! Innan jag kom hit jobbade jag under många år som ansvarig för Elmias skogsmässor och från den tiden finns en och annan anekdot som också kan vara värd att berätta.

Kommentarer

av Slurfi tis 18 jul 2017, 16:04
Ha det gott så tar vi nya tag sen
av Erre tis 18 jul 2017, 17:37
Trevlig semester på dig och familjen!
av ananders tis 18 jul 2017, 17:53
Det är mycket som ska hinnas med semestern, så ha det gott.
av Uvskogen tis 18 jul 2017, 19:04
Det låter som om du har haft inspirerande dagar i Norge! Hoppas jag tar mig dit senare i år också, finns då i planerna.
Trevlig sommar!
av halvproffs tis 18 jul 2017, 19:07
Instämmer i alla kommentarer!!
av sundelius tis 18 jul 2017, 20:01
Du och Fredrik har definitivt förtjänat lite semester :-bd
av totte tis 18 jul 2017, 20:55
Kan bara instämma med gänget!
av Torbjörn Johnsen tor 20 jul 2017, 07:38
Tack för alla glada tillrop!
Uvskogen: Norge kan varmt rekommenderas. Det är något visst med den norska fjällvärlden!