Den här helgen befinner jag mig i Värmland för att vara med på "julgransjakt" i mina forna hemtrakter. Julgransjakt innebär att de som vill i jaktlaget ägnar en gemensam dag åt småviltjakt med drivande hund. Samtidigt får man ta en julgran vart man vill oavsett markägare. Det brukar vara en trevlig och uppskattad tillställning som jag ser fram emot att få vara med på. En av de intressantaste sakerna är att få gå runt och se kända skogsmarker och hur de förändras. Se hur sådant man själv planterat eller röjt nu är välslutna gallringsskogar. Hur kubikmetrarna växer. Eller se hur grannskiftenas skogar vuxit och vad som avverkats sen sist. Ibland känner man knappt igen sig p g a att ungskogarna förändrats så mycket eller att något bestånd avverkats och lanskapet öppnats upp. Men på en del ställen ser det ut precis som det alltid har gjort så länge jag kan minnas.

Kanske blir det en jaktdag till på söndag också om jag har tur. Men för säkerhets skull har jag tagit med såg och huggargrejer så jag garanterat kommer ut i skogen oavsett. Det finns alltid nåt gallrings- eller vedprojekt igång som man kan hänga på. Det ser i alla fall ut att bli skönt arbetsväder!

De senaste veckorna har jag ägnat väldigt mycket tid åt att träffa företag som vill vara med och annonsera på Skogsforum 2017. Det märks att det är ett Elmia Wood-år och att det kommer nya grejer som företagen vill lansera när det närmar sig. Just veckorna runt Elmia Wood (och även Gallringsdagarna) är annonsplatserna i stort sett redan fullbokade. Det ska bli spännande att se vad som kommer från företagen. Ryktesspridningen och skvallret är redan i gång och ska man tro det man hör så kan vi säkert förvänta oss både mindre och större maskiner.

Något reportage ska det hinnas med också och jag besökte ett intressant företag i torsdags som ni kommer att få läsa om så småningom. Inkl. en filmsnutt. Det kommer också en intressant nylansering under veckan för ett projekt som framför allt Fredrik lagt mycket tid på under veckan som gått. Håll ögonen öppna!

Ha det gott!

3 kommentarer | Läst 4629 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Torbjörn Johnsen

Delägare

Blev medlem: mån 10 nov 2008, 23:09

Torbjörns Blogg
På min blogg vill jag berätta mer om vem jag är och hur jag tänker kring olika skogsrelaterade ämnen. Jag vill också försöka vrida och vända lite på vedertagna sanningar och stora frågor. Framför allt när det gäller teknik- och marknadsfrågor som intresserat mig i hela mitt yrkesverksamma skogsliv.

Efter att under många år ha följt Skogsforum som medlem och även samarbetspart fick jag i januari 2016 förmånen att bli kollega och kompanjon med Fredrik Reuter, som heltidsmedarbetare och delägare i Skogsforum! Innan jag kom hit jobbade jag under många år som ansvarig för Elmias skogsmässor och från den tiden finns en och annan anekdot som också kan vara värd att berätta.

Kommentarer

av isteskog lör 03 dec 2016, 09:08
Det märks att Skogsforum utvecklats vidare sen du kom in Torbjörn! Fortsätt så både du och Fredrik! :)
av Erre lör 03 dec 2016, 13:18
Härlig helg!!
Drevermusik är ju aldrig fel. :wink:

Instämmer med föregående.
Bra jobbat av er båda! Märks att det nu finns mer tid för att anordna event och att sfo är ute mer.
Reportagen från företag och demonstrationerna av produkter är kanon!
av Uvskogen mån 05 dec 2016, 09:27
Stämmer bra det ovan säger, har faktiskt hört SF refereras lite här och där under det senate halvåret, och då rör jag min inte skogskretsar direkt.