...och det är väl okej att det alltid är på gång. Men som säkert ingen har undgått så är det väldigt högt bakgrundsbrus om covid-19. På sociala medier som Facebook och twitter pågår ställningskriget för fullt mellan dem som är anti-vaccinering och de som är pro-vaccinering. Och det börjar bli tröttsamt, jävligt tröttsamt ärligt talat. Antivaxxarna försöker övertyga kreti och pleti att vaccinering är det farligaste som finns och deras motsvarighet på prosidan pekar med hela handen och menar att det är allas skyldighet att vara solidariska och ta vaccinet. Och det är de senare jag retar mig mest på, de som kräver min lojalitet. De extrema antivaxxarna kommer med den ena dumheten efter den andra så de är nästan underhållande i sin väderkvarnsfäktning om det inte vore för att de skrämmer och gör andra människor oroliga.

Det som skaver för mig är att ingen skall tala om för mig på vilken bevekelsegrund jag ska vaccinera mig. Jag vill helt enkelt vaccinera mig för att jag inte vill bli sjuk. Jag har ingen som helst, varken juridisk eller moralisk, skyldighet att vaccinera mig för att vara solidarisk och skydda andra från smitta. Jag kommer att vaccinera mig av endast det själviska skälet som att jag vill skydda mig själv och bara mig själv från att bli sjuk.
Dessutom brister det rejält i resonemanget från de här som kommer dragandes med argument om att vara solidarisk och skydda andra från smitta. För vilka menar de att jag skyddar från smitta om jag tar sprutorna? Självklart dem som inte tar vaccinet och varför skall jag vara solidarisk mot dem om de i deras ögon är osolidariska som inte vaccinerar sig? Jag brukar inte inte vara lagd åt konspirationshållet men jag måste erkänna att jag tänkt tanken att de här som kräver solidaritet och att alla ska vaccinera sig gör det för att de själva skall slippa att ta sprutorna. Eller?

Alla gör sitt val, antingen vaccinerar man sig eller så låter man bli. Önskar bara att man kunde låta bli att föra sånt väsen om sitt val bara.

Over And Out

3 kommentarer | Läst 857 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Rotvältaren

Huggarmästare

Blev medlem: ons 11 mar 2020, 22:24

Kommentarer

av Mangan fre 22 jan 2021, 20:45
Vaccinet är inte 100%-igt, så även om du vaccinerar dig har du och de andra vaccinerade en liten chans att bli smittade. Om tillräckligt många vaccinerar sig så "försvinner" sjukdomen så pass att den lilla chansen att för den vaccinerade blir ännu mindre, och för att de ännu inte vaccinerade inte skall utsättas för stora risker.
av Rotvältaren fre 22 jan 2021, 22:22
Mangan skrev:Vaccinet är inte 100%-igt, så även om du vaccinerar dig har du och de andra vaccinerade en liten chans att bli smittade. Om tillräckligt många vaccinerar sig så "försvinner" sjukdomen så pass att den lilla chansen att för den vaccinerade blir ännu mindre, och för att de ännu inte vaccinerade inte skall utsättas för stora risker.


Nej det finns en risk att bli smittad även om man tagit vaccinet men har jag förstått det rätt så är risken att man blir allvarligt sjuk väldigt liten då. Men det jag ifrågasätter är bevekelsegrunden för att ta vaccinet. Som den själviska människa jag är gör jag det bara för min egen skull. Och skulle någon annan ha en fördel av det så må det väl vara hänt.
av Jocke91 lör 23 jan 2021, 22:24
Nu befinner jag mig inte själv på sociala medier utav ren självbevarelsedrift, men jag förstår vad du menar.
Det är lite skrämmande hur människor i stort sett försöker tvinga på andra sin uppfattning.