http://skotarkartan.se redovisar vi nyregistrerade skotare varje månad och per tillverkare. April månads siffror visar på en mycket stark uppgång för Valmet som återtar andraplatsen efter John Deere. 2009 gick både Ponsse och Rottne förbi i antalet registrerade skotare men nu är alltså Valmet tillbaka på Pallen.

Skälet till denna ketchupeffekt under april månad är att Komatsu Forest missat nyregistreringen av ett antal maskiner i samband med att man flyttat det svenska försäljningsbolaget till Umeå. Tack vare skotarkartan.se uppmärksammades problemet och nu är alla sålda maskiner inregistrerade. Så nu kom alla röda skotare på en gång i april. Det ser ut som om skotarmarknaden börjar bli mer normal nu efter fjolårets nedgång.

Kolla gärna http://skotarkartan.se och se vilken färg som är starkast i dina trakter!
Ha en bra dag!
Tbj.

0 kommentarer | Läst 6867 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Torbjörn Johnsen

Delägare

Blev medlem: mån 10 nov 2008, 23:09

Torbjörns Blogg
På min blogg vill jag berätta mer om vem jag är och hur jag tänker kring olika skogsrelaterade ämnen. Jag vill också försöka vrida och vända lite på vedertagna sanningar och stora frågor. Framför allt när det gäller teknik- och marknadsfrågor som intresserat mig i hela mitt yrkesverksamma skogsliv.

Efter att under många år ha följt Skogsforum som medlem och även samarbetspart fick jag i januari 2016 förmånen att bli kollega och kompanjon med Fredrik Reuter, som heltidsmedarbetare och delägare i Skogsforum! Innan jag kom hit jobbade jag under många år som ansvarig för Elmias skogsmässor och från den tiden finns en och annan anekdot som också kan vara värd att berätta.