På onsdagen var jag hos min reparatör Anders i Hässleholm och fick bromskivorna bak bytta. En man till brukar vara där och jobba. Två man så var bytet klart på båda sidor på en dryg timme. Hjälparen Ulf sitter på pallen, Anders ligger på golvet och håller emot när en knepig skruv skulle loss.



Det är rätt skönt att kunna köra till en fin uppvärmd verkstad och få jobbet gjort för måttliga pengar, jämfört med att ligga ute i några få plusgrader och bråka med kärva skruvar och konstrande belägg.

Beställde ombesiktning till eftermiddagen idag 15.30. Justerade den strålkastare som fått anmärkning på att vara för låg. Vid första besiktningen försökte besiktaren justera, men den insexnyckel han hade med kula slant bara. Det är alltså ett insexhål i ett plastvred. Jag letade fram en rak utan kula och sen följde justeringen med runt. Körde bort till grannen och ställde in mot hans uthusvägg till samma höjd som den andra lyktan.

Ombesiktningen gick utan problem.

Ett år förresten, med de nya bestämmelserna blir det väl 14 månader tills det blir körförbud.

3 kommentarer | Läst 3325 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre fre 23 mar 2018, 06:52
Gutt att ha den klar.
Ja det är 14 månader. Det är som förut, 2 månader innan å 2 efter.
Om jag har fattat det rätt.
av ATK tis 01 maj 2018, 21:40
Gott för dig att bilen är iordning! Det påminner mig om min Xantia som borde varit på
besiktningen för länge sen . Men den är för hög där fram.
av totte tis 01 maj 2018, 23:58
Xantian är ju favoriten. C5:an är bruksbilen, inget fel på den men i Xantian trivs jag sådär riktigt bra. Det är rätt knepigt att justera höjden har jag fått höra och man måste nästan ha den på en lyft. Den förra Xantian jag hade var generellt lite för hög och det blev aldrig av att jag ställde in det. Sen brakade styrningen på den.