Som jag skrev häromdan så får jag lite ved som blev på granntomten när de har börjat ställa i ordning där. Startade därför min trogna tvåhjulstraktor. Första lasset hemma. De grövre bitarna kapar jag på plats så blir det lite lättare för ryggen. Min trogna Jonsered 520 bistod med det.



Andra lasset på. Det är som syns en rätt stor tomt till huset, nära 4000 kvm. Nya ägaren har inlett renoveringen. Idag håller hans far och en polack som jobbar mycket här i byn på att bryta ut köksgolvet och en del inredning.



Dagens tredje lass. Huset i bakgrunden är vårat. Det är alltså inte mer än tio meter hemifrån, men det är en rejäl stenmur ivägen så det blir att ta en liten omväg.


Avlastat och klart för dagen, inspektion pågår. Det är något lass kvar. Arbete är emellertid något värdefullt, man skall alltid spara så man har i morgon också. Nu får veden ligga där tills eldningssäsongen är över. Kan inte börja lasta in färsk blöt ved i vedboden nu.


Det finns för den delen skäl att inte köra mer. Efter en vinter i slö och slapp stil så är det en jädrans massa muskler lite överallt som protesterar mot behandlingen de fått. Bäst att de får vila lite innan vi kör vidare.

Vintern som aldrig blev ger avsätter sina spår. Rabarberna har börjat växa redan nu.


6 kommentarer | Läst 1444 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Avslutat-02 tis 03 mar 2020, 21:17
Mmm rabarber...ja då blir det paj var det lider...
Ta det lugnt och drick några extra koppar kaffe under arbetsdagens gång så musklerna hinner med...

Härligt med vår....här är det vinter igen och snö
Suck....
av Erre tis 03 mar 2020, 21:36
Nu är du igång igen. 👍

Hoppas du rastar den rätta sågen lite med sen. Den där du har för grannsämjan. 😁
av JensSkoog tis 03 mar 2020, 21:47
"Arbete är emellertid något värdefullt, man skall alltid
spara så man har i morgon också."


Vilken klog mann du är, "totte" :-bd
Den där ska jag spara på och använda i framtiden. Känner
ju på mig att det är dags att tänka lite mer så. :wink:

Och som alltid, trevlig rapport från dig - tack :ymhug:
av erik tis 03 mar 2020, 22:04
Fin och lämplig maskin att tuffa ut i grannskapet och hämta ved med! Blir ju en bra hög också efter ett par lass (precis som med järnhästen, man får ta ett par vändor :) ).
av totte tis 03 mar 2020, 22:43
Just det röjarn, så snart det blir stjälk så det räcker så blir det paj! Var just för det där med våren som vi flyttade till Skåne efter 33 år i Västerbotten.

Jomen Erre, nu börjar jag lite försiktigt. Visst skall "grannarnas favorit" få låta sen, men den drar jag inte med i fält eftersom den saknar alla moderna bekvämligheter.

Den principen Jens har jag levt efter länge, den är bra för välbefinnandet! Tackar!

En suverän liten inomgårdsmaskin, smal och lätt, kommer fram där det är trångt och gör inga djupa spår i gräsmattan. Lastar tre skottkärror och är mycket roligare att köra än en sån.
av Axl tis 03 mar 2020, 23:44
Eller som luffaren i Rasmus på luffen uttrycker det ”när det kommer till arbete nöjer jag mig med väldigt lite”