Lika bra att dra igång direkt och arbeta upp veden. Var lite blött även idag, men frampå eftermiddagen så höll det upp och blev t o m lite sol emellanåt. Först ställde jag upp utrustningen.Tankade sexhundratjuettan och hällde också i en skvätt i Homelite ZIP-6. Den senare har inte varit igång sen träffen på Zackows gård i september, så den var lite tjurig och behövde en sup i luftfiltret. Men sen brakade den igång med de förväntade rök- och ljudeffekterna. Kapade en hygglig stock med den, 12 kilo och rätt rejält med vibrationer, så ett par minuter är lagom. Sen blev det Jonsereds. Hann bara med en kärra idag innan det var dags att in och fixa mat och äta.Finns lite plats kvar i vebon.4 kommentarer | Läst 607 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi mån 06 jul 2020, 09:27
Härligt med vedarbete och ved.
av Erre mån 06 jul 2020, 10:45
Speciellt med en Homelite 😁
av totte mån 06 jul 2020, 14:37
Ja, en lagom stund med en Homelite, tills grannarna flockas vid staketet. Inte säker på att Slurfi hörde den men till Kalmar län når ljudet tveklöst.

Gjorde en och en halv kärra idag, mellan två störtskurar.
av totte tis 07 jul 2020, 19:16
Blev några kärror till på e m igår och ett par idag. Irriterande skurväder är det och ett sabla blåsande. Typiskt juliväder.