Hög tid att få hem lite ved. Nån kubikmeter ask har jag redan som jag fick i höstas. Det finns fortfarande poppel kvar på Wrangelsdal, men nu är det en del björk som jag tar nere i dungen i fårhagen.

Snabbaste vägen dit är att kliva över stängslet och gå tvärsöver, 60 - 70 m. Ett lämpligt fordon för transporten är lätt nog att lyfta över stängslet.


Första objektet var det största också, en björk som stod och lutade ganska ordentligt.


Sen var det lite mindre träd här och där som stod och lutade och något som hade toppbrott. Det var tiotalet träd som jag fällde och jobbade upp. Svettigt arbete i 21 graders värme, men jag körde inte mer än en dryg tank med sågen.Sista trädet ute i kanten nere, utrustningen lastad för hemfärden.


Dags nu för traktorn att först dra ut det ut dungen. Skall bli intressant att prova vinschpulkan jag gjorde.Sen skall det släpas hem.

2 kommentarer | Läst 314 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre lör 05 jun 2021, 17:47
Hjälmen i första bilden har några år på nacken va? 😁
av totte lör 05 jun 2021, 21:42
Jodå, den har passerat bäst-före-datum med råge. Skyddar ändå hyggligt mot grenar och sånt.