Vedjobbet går vidare med ett par timmar var dag.


Efter dagens pass så har jag fått in ungefär två kubikmeter.


Högen har krympt väsentligt.


Men så ökade den lite igen, när jag nu kom ihåg att jag har en slatt ved från den stora grenen på kastanjen som bröts.Det var i augusti 2017, sen har den lilla högen legat där och blivit bortglömd var gång jag dragit fram vedutrustningen. Men nu skall det bli ved.


Våren pågår men mycket långsamt. Det har varit lite kyligt nu senaste veckan. Igår kom det t o m lite spridda snöflingor. Men likväl så kommer grönskan så smått, Forsythian blommar och Pionerna kikar upp.6 kommentarer | Läst 573 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare lör 13 apr 2019, 16:19
Ingen som dött av för mycket ved än :)
av halvproffs lör 13 apr 2019, 18:26
Bra jobbat Totte. Ja det är en kylig vår. Hörde på sportradion idag; match mellan Kalmar och Norrköping med 4tusen stelfrusna åskådare rapporterades det. Här försvann sista snön på fägårn idag för andra gången denna vår.
av JensSkoog lör 13 apr 2019, 19:15
Bra jobbat, Totte!
Minns jag fel, eller är kastanjen spröd och inte så tung när den är turr.
Tog ner ett par femtio år tillbaka, men har aldrig huggit någon efter det.
av ananders lör 13 apr 2019, 20:35
Skönt att se att det fyller på i vedboden igen så får vi hoppas på en kall vinter så vi får nytta av allt slitet med veden.

Det ser ut att vara varmt och skönt ute men kommer man ut är det bara att vända om och ta på sig långkalsongerna igen men visst naturen har vaknat.
av totte lör 13 apr 2019, 21:19
Tackar!
Det finns nog inga bevis för det snickarn, men jag skulle säga att det är en trovärdig hypotes.

Går man och tittar på fotboll får man skylla sig själv. Må hoppas du slipper mer snö på fägårn nu halvproffs.

Jo, Jens tyckte den kändes ganska lätt nu veden från kastanjen, den bör vara ganska torr. Kan återkomma när jag har kapat och klyvt och berätta hurdan den är.

Alternativt kan vi ju hoppas på en varm vinter så vi får nytta av veden lite längre. Ostanvinden vi har driver in en massa iskall luft från Östersjön, så just nu eldar vi rätt ordentligt på dagarna. Rätt skapligt där jag står med veden, i lä av den höga häcken mot grannen.
av Erre sön 14 apr 2019, 13:10
Du skulle float den nya veden mot garageväggen. 😏😁