Ja, vi är ju några här som insett att "för mycket ved" är ett begrepp som helt enkelt inte existerar. Där nere i björkdungen fanns det ytterligare några träd som stått halvt om halvt vindfällda och som inte kom med i förra omgången. Har gnagt i sinnet att veta att de stått där och lutat i en besvärande vinkel och bara väntat på att få äntligen ligga ner och slappna av för att sen gå till vila i vedboden och så småningom förenas med andarna via röken från kaminen.

Idag var det, för att vara sommar, bra arbetsväder. 17 -18 grader och mest mulet, så jag lastade Jonsereds 520 SP och tillbehör och drog iväg ner i hagen med traktorn.

Det var fyra träd som stått i en tät bukett. Det första nertaget.Alla nere.Nedtagning och upparbetning gick utan problem och ganska raskt. Sen ägnade jag en hel del tid åt att dra ut det ur dungen. Sista biten snarad och redo för bogsering.Så var den också ute på ängen ihop med de andra bitarna. Två lass hann jag sen med att dra hem.Det blir några lass till, får se om jag hinner med det i morgon. Skönt var det att vara klar med sågjobbet. Det skall bli varmt och soligt ett tag framöver och då är det inte avverkningsjobb det man mest längtar efter, men att dra hem lite virke med traktorn är trivsamt även i värmen.

3 kommentarer | Läst 274 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog tor 23 jun 2022, 08:07
Om man som jag har en kärring som gillar ha 30 grader inomhus från augusti
till slutet av maj, så är begreppet för mycket ved en fiction :lol: :lol:

Bra jobbat, "totte" :-bd :-bd
av totte tor 23 jun 2022, 19:30
Tack Jens! Finns lite av samma problem här, hustruns temperaturkontroll funkar inte riktigt bra.
av Erre lör 25 jun 2022, 09:01
Ved är bra grejer oavsett hur mycket/lite man än eldar. 😁