Höstpromenaden var igår. Medan matte var iväg i stan så passade Scilla och jag på att ta en promenad i survädret. Det duggade lite smått mest hela tiden och var rätt blåsigt, men inte kallt i alla fall.

Äntligen vatten i bäcken. Det är samma bäck som rinner ut ur dammen som omtalades i förra inlägget. Det är inte förrän nu som dammen har blivit ordentligt fylld så att bäcken får vatten nedströms. Så här såg det ut en vecka tidigare.Så här såg det ut igår.Scilla var lite fundersam över hur man gör så jag gick sen och hann inte särskilt långt innan hon tog fart över spången. Inget bad den här gången, tror att hon inte riktigt litar på det där med rinnande vatten än.

Idag gjorde jag lite höstservice på snöslungan. Det är en rejäl risk att inte ha den startklar, då vet man aldrig hur mycket snö det kan ramla ner. Ville först inte starta, så kollade jag i tanken och där var det knappt bottenskyla. Fyllde på en slurk och sen rök den igång efter ett par ryck.

Det var se det vanliga, smörjning av länkar och reglage och några pumptag med fettsprutan till lagren för skruven. Koll av olja i motorn. Fyllde jag uppenbarligen på i våras för det var fullt. Vaxning av utkastet är en annan obligatorisk åtgärd varje höst.Så gjorde jag mig omaket att resa den och skruva av bottenplåten för att kolla hur det ser ut i innanmätet. Kedjorna är välsmorda, inget ser ut att sitta löst, remmarna verkar vara i bra skick så det var bara att stänga igen.Sen gjorde jag höstservice på gaswiren till tvåhjularen. Den har en tendens att kärva och behöve blåsas ur och smörjas ordentligt. Det blir mer service framöver men det var vad jag hann idag innan det blev dags för lite andra sysslor.2 kommentarer | Läst 303 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq ons 20 nov 2019, 19:49
Nu när den är så välservad blir det väl ingen snö :d
av totte ons 20 nov 2019, 19:50
Det är det jag hoppas på :ympray: