Så kom installatören idag, ihopsydd och frisk efter den lilla knivmalören i onsdags. Nu satte han igång på allvar med installationen. Det hela löpte på bra utan större komplikationer. Lite bökigt blev det vid håltagningen i väggen, som brukligt, men det löste sig det också. Det som tog mest tid annars var att dra rör och kablar och sätta kanaler för dessa. Vad jag kunde bedöma så är han mycket kompetent och noggrann. Ett trevligt litet företag med endast två personer, ägaren och så denne man som är anställd.



På plats på utsidan



och på insidan.



Varm god luft med lagom fläkthastighet strömmar nu ut och här där jag sitter är det behagligt varmt.

Allt det gamla skrotet tog han med sig. Återstår för mig att riva taket som suttit ovanför den gamla utedelen och att gräva upp plintarna som höll den uppe. Kommer nog också att lägga plattor under den nya pumpen för att slippa gräs/ogräsröjning där.

Bild


Annars bara att vänta på att den stora nackdelen med det hela inträffar, nämligen att fakturan skall betalas. Men strunt i det, det är mycket bra att ha en ny och modern, bra pump. Det märks ordentlig skillnad i ljudvolym både ute och inne. Innedelen blåser tyst och fint. Utedelen låter inte som en illa justerad gräsklippare vilket den gamla gjorde i sina värsta stunder. Klart nöjd.

3 kommentarer | Läst 484 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av ananders fre 30 okt 2020, 22:49
Gott att du fått den på plats till slut, hoppas ni blir nöjda med den.
av totte fre 30 okt 2020, 23:19
Jotack, allt tyder på att det blir riktigt bra.
av Erre lör 31 okt 2020, 23:35
Gutt att det är klart.
Nu är ni redo för vinter. Vedboden full och pumpen på plats. 👍