Jag byggde ju ett skärmtak till garaget, inte långt efter att vi flyttat in här, i september 2014. Då blev det bara en presenning på taket.Det höll ett par år. Hösten 2016 fick jag en omgång begagnad takplåt och lade på den. Presenningen blev nu i stället vägg eftersom det inte längre var det nedhäng som skyddat mot regn och snö.Den där presenningen var nu på väg mot sitt yttersta, sol och vind har tärt på den. Snyggt har det inte heller varit med den blå väggen. Nu skall jag faktiskt ta itu med att sätta brädor. Det blir liggande panel med överlapp. Det är ett enkelt sätt att sätta brädor på en sån konstruktion med stående stolpar. Jag sparar in att regla upp för stående virke och det går bra att skarva löpande så det blir minimalt med virkesspill. Utseendet blir rätt hyggligt oc duger bra på ett uthus på bakgården. Började idag med att riva ner presenningen, som var skruvad med läkt mot reglarna. Läkten är tryckimpregnerade strö som man kan få gratis.I morgon skall jag åka till bygghandeln i Önnestad och köpa brädor. Lånar grannens släp eftersom det är rätt bökigt att köra virke på min vagn som har kapell.

Vi var och handlade idag, också en sväng in på Erikshjälpen. Scilla har rätt många gosedjur att leka med, men en nalle har gått sönder. Annars är hon rätt försiktig med sina djur, tuggar lätt och kånkar omkring, så de flesta har hållit länge. Där på Erikshjälpen hittade vi en stor fin nalle som hon genast tog till sig när vi kom hem.2 kommentarer | Läst 367 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq tis 04 aug 2020, 22:02
Önnestads byggvaror är säkert ett bättre kort än att rota omkring på Byggmax. Men jag har aldrig varit där så jag väntar på ett utlåtande.
av totte tis 04 aug 2020, 22:55
Önnestad är proffsigt och välordnat, kunnig och hjälpsam personal. Har varit där några gånger och alltid fått bra bemötande. Jag handlade på Woody på Vilan innan, mycket bra ställe då, men det köptes upp av Derome och nu säljer de bara till företag. Då bytte jag till Önne trä.