Våran utbrytardrottning lyckades en gång till. Den här gången var det dock en tillfällighet. Jag hade gått ut genom grinden för att slänga en del i soptunnan. Scilla har tidigare kunnat sticka ut huvudet genom spjälorna för att se bättre, men nu har hon växt så att det inte går längre. Alltså reste hon sig mot grinden. Ena tassen slog emot klinkan så grinden öppnades och iväg for hon, helt döv för mina rop. Nå hon hämtades raskt hem nerifrån en av grannarna där hon rusade runt och sniffade efter katterna som håller till där.

Nu kan man ju förutse att det här kommer att hända igen och än värre att när det har hänt några gånger så kommer hon att lära sig att öppna. Så raskt dit med en spärr som måste fällas undan innan klinkan kan öppnas. Skall nog göra nån smidgare lösning framöver.Att bada är trevligt.Igår och idag har jag tagit upp den lilla potatis som var kvar. Av okänd anledning så har det vuxit riktigt dåligt, misstänker den ojämna sommaren med låmng försommartorka och sen väldigt växlande väder. Blasten vissnade ned helt redan i augusti. Tyvärr har det blivit lite dåligt med skötsel sen, ogräset har växt rejält sen blaste slutade skugga.Scilla sitter bunden med en kätting. Det här landet ligger utanför den ingärdade tomten, så det går inte att ha henne lös där. Det är desutom rätt nära ut till stora vägen.

Sista skvätten upptagen idag, det var mandelpotatis och det blev väldigt lite och nästan bara smått.


Skrev ju för ett tag sen om att lammen som gått här är borta. Nu har tackorna kommit hit så nu har vi djur i hagen igen. Här fyller jag på deras vattenbalja medan Scilla funderar och studerar.5 kommentarer | Läst 591 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog tor 24 okt 2019, 18:31
Ju mindre potatisen är, ju mera förnämma är de, vet
du. Nu är de för dom rikas bord :d

När jag var pojk, blev småpotatis sorterad bort under namnet "grispotatis"
Nu går jag i affären och ser potatis av den storleken som kostar 40 kr kiloet. :mrgreen:

Vilken snygg tonåring, Scilla har blivit :-bd
av erik tor 24 okt 2019, 20:57
Håller med Jens. "Dom små är lika stora som dom goda" har jag fått höra under min uppväxt. Visserligen gällde jordgubbar, men tror nog det gäller potatis också.

Det var nog smart att bättra på låset på grinden direkt. Vi tänkte ett tag att vi skulle lära vår Sajka att öppna dörrarna hemma som ett trick, men hejdade oss i tid och kom fram till att vi hellre har en hund som inte kan öppna dörrar varelse på kommando eller annars...
av totte tor 24 okt 2019, 21:51
Inget fel på småpotatis i sig, bara det att när nästan allt är smått så blir det så lite av det.

Scilla ja, nog är hon tonåring alltid, olydig och helt tvärtokig ibland, såna är tonåringar. Men visst, snygg är hon.

Vi hade en irländsk setter som öppnade dörrar från båda håll, lärde han sig alldeles själv. När han skulle öppna utåt så reste han sig med en tass på dörrfodret, andra tassen hakade han över dörrtrycket, tryckte ner och så sköt han ifrån med tassen mot fodret. Det är faktiskt lite besvärligt, vi måste ju ofta hålla dörren låst, annars gick han ut och in som han ville. Och stänga dörren efter sig det kunde han inte, så på vintern fick vi nästan alltid ha låst och så en nyckel i på utsidan. Så det var nog smart att ni hejdade er där.
av halvproffs fre 25 okt 2019, 08:41
Min första nobs öppnade också dörren men bara inifrån för det var ju ut hon ville. Iskallt nere på vintern ibland. Satte i nyckel från utsidan och folk som kom undrade ju naturligtvis varför.
Öppnade skafferidörren och satt och tittade men rörde ingenting. Hon hade många lustigheter för sig.
av Erre lör 26 okt 2019, 16:23
Dom är otroliga på att hitta ut om det är det dom är inställda på.
Vår pajashund bodde i lägenhet innan han kom till oss. Så han fattade inte att ett staket betyder stopp här. Ett staket i hans värld var bara ett hinder i vägen dit han ville. 🙄.