Var och skulle köpa trätofflor häromdagen. De gamla var totalt ned- och snedslitna. Skulle ändå in till stan så jag gick in i ett par skoaffärer där och konstaterade att det är inga bra ställen att köpa trätofflor. Den ena hade inga alls, den andra hade anatomiska tofflor för sådär 800 kr. Så jag for ut till Solhaga, som förvisso är en handelsträdgård/plantskola/trädgårdsbutik, men där jag vet att de har en stor hylla med trätofflor. Där hittade jag den modell som måste vara den helt rätta för mig.


Den 18:e juni skickade trädgårdsbutiken Flora Linnea i Helsingborg en klängros med Postnord. På måndagen visade spårningen av paketet att den just var på väg att anlända till ombudet och skulle vara klar att hämta under dagen. Någon avisering kom inte. Vid en ny koll visade spårningen plötsligt bara att paketet "Är på väg". Förfrågan på Coop i Vä. där det skulle varit gav inget resultat. Tolv dagar efter avsändandet anlände paketet. Otroligt nog så verkade den väl inplastade stackars rosen att leva så jag planterade den.


Faktiskt verkar den ha överlevt och har börjat skjuta nya små blad.


Men man undrar vad Postnord håller på med.

AC:n i Peugeoten funkade inte, vilket jag visste när den köptes. Bland alla papper i handskfacket fanns även en faktura på felsökning av AC där det konstaterats att kompressorn inte fungerade. En liten verkstad i Önnestad, rekommenderad av en bekant, kontaktades. Vi kom överens om att jag skulle köpa en begagnad kompressor så skulle han byta, kolla och fylla systemet. Kompressorn hittade jag via Bildelsbasen, kostade 740 kr med frakt. Lämnade bilen i torsdags kväll och fick igår meddelande att jag kunde hämta den på söndageftermiddagen eftersom han skulle vara på jobbet då. 1900 kronor ville han ha för jobbet och gasen, vad jag kan bedöma ett synnerligen vettigt pris. Så nu har vi AC i Peggan också. Hittills är jag mycket nöjd med bilen och till det pris jag köpte den så var det marginal för den här reparationen.

Dagens valpbild:


Annars har helgen inneburit traktor- och motorträffen i Degeberga med motorsågsträff. I år har jag bara varit där på dagen på lördagen och i dag söndag. Det kändes inte rätt att vara borta över natten och lämna hustrun ensam med valpen än. Men det var som vanligt mycket trevligt. Jag hade inte några sågar med i år, körde bara några få skär. Men huvudsaken var ju att träffa både såggänget och sen en hel del andra vänner och bekanta som jag fått under alla åren jag varit iväg på såna här träffar.

Här följer nu en osorterad bildkavalkad från de bägge dagarna. Sista bilden är dedicerad till Uvskogen.

5 kommentarer | Läst 760 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre sön 07 jul 2019, 22:20
Härlig helg. 👍

Tur med rosen. Ser ut att ha varit i grevens tid att få ner den.

Valp å valp. Liten börjar bli stor. 😁😍
av lfq mån 08 jul 2019, 08:13
AC'n är nog ett måste. Är glad att min fungerade när jag var nere under 30-gradersveckan. Nu när jag är på gården och sliter med att montera en skorsten är det skönt med under 20.
Scilla har bra päls så hon ser nog större ut än om hon var rakad., men är nog snart ikapp min hund.
av totte mån 08 jul 2019, 13:08
Visst det var riktigt trevligt, saknade förstås den där kvällen med grillfesten och det, men det är bara att glädjas åt det som kunde bli med omständigheterna.

Det var nog i grevens tid ja, tur att de hade lindat in den i rejält med plastfolie så fukten fanns kvar.

Sant lfq, numera när man vant sig vid AC är det svårt att tänka sig att vara utan och man undrar hur man överlevde så många år utan. Först bilen med AC köpte jag '98.

16 kg väger monstret nu.
av halvproffs tis 09 jul 2019, 10:18
Hur kan träskotillverkaren känna till dig så bra Totte?😊
av totte tis 09 jul 2019, 16:24
Ja, det var just det jag undrade också. Kan det vara samma som ritar dom där kartorna där det står "Du är här". Hur tusan vet dom det?