Jag skrev ju i förra bloggen att jag behövde justera kedjespänningen. Så jag plockade av mittenkåpan på golvet. Kunde bara konstatera att här gick det åt lite mer än bara justering.Bakre stödfästet för drivpaketet hade gett sig betänkligt. Tydligen har jag överskattat styrkan i blötjärnet och underskattat kraften som kedjorna skapar.

Jag hade ingen lust att skära loss det hela nu. Åtgärderna var alltså att först räta upp det hela och sen förstärka så att det håller ett tag i alla fall. Att räta upp löstes med största skiftnyckeln och en bit fyrkantrör samt några väl valda uttryck.Förstärkning blev en 7 mm tjock järnbit som jag svetsade fast på överkanten på fästjärnet.Avborstning och en dusch zinkspray snyggade till det lite. En liten inskärning i framkanten på ena sidan, jag var visst lite väl energisk med svetsen där.Så nu så borde jag kunna dra hem resten av veden ner från dungen.

Kan för övrigt meddela att nu är jag nyklippt och fullvaccinerad, klippte mig i Vä vid ettiden och var i Tollarp och fick andra sprutan Pfizer i eftermiddags.

4 kommentarer | Läst 485 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi fre 11 jun 2021, 15:50
Trist när det går paj, men det är iaf ett bevis på att grejerna används kan man kanske trösta sig med.
av totte fre 11 jun 2021, 16:32
Inte så illa heller när det går att repa på en dryg timme och utan att riva halva fordonet.
av th lör 12 jun 2021, 00:55
Jag är varken nyklippt eller fullvaccinerad ännu men det är dags för andra dosen Pfizer nu på måndag så då kanske det kan bli ett besök hos frisören om några veckor. Hur har det gått med "hemfriseringen" hittills? När man nu lärt sig hur det skall gå till kanske det är dags att rationalisera bort frisören 😎
av totte lör 12 jun 2021, 13:18
Nej inget hemklipp här, jag och hustrun har gått till vår frissa som jobbar ensam och bara med utvalda stamkunder nu i Corona-tider.