Som omväxling till skogsarbetet så bedrev jag jordbruk idag. På lilla trädgårdslandet på baksidan har det legat fiberduk sedan 13:e mars. Det gör att jorden värms upp snabbare. Jag mätte temperaturen igår och då var det 13 grader en decimeter ner. Med god marginal dags att sätta tidigpotatisen alltså, minimum 8 grader är rekommenderat.

Dragit upp raderna med fräsen efter att först ha fräst igenom ordentligt.


Satt och igenlagt. Såhär korta rader är det bara bökigt att dra igen med fräsen, det går lika fort och är knappast jobbigare med hackan.


Fyra sorter är det: En rad var av Magda, Rocket och Princess och två rader Early Puritan. Det blev så som det gav sig av antalet knölar i förpackningarna. Early Puritan var många lite halvstora, de andra sorterna var det rätt rejäl storlek på.

Och så fiberduken på, dels för att driva på, dels för att skydda mot frost sen när blasten kommit upp.


Nu är det bara att vänta. I fjol åt vi de allra första den 30:e maj, men då var det också ovanligt varmt större delen av den månaden.

3 kommentarer | Läst 362 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av halvproffs sön 07 apr 2019, 18:35
Jag blir lite avundsjuk. Här blir det minus och snö inatt. Hela veckan framöver blir kall å.
Kapat ved idag med vinterkläder på. Har varit svinkalla vindar.
av totte sön 07 apr 2019, 19:23
Ser ut som det skulle bli en ganska kylig vecka även här. Hotas t o m med snö på onsdag kväll. April är ju en klassiskt opålitlig månad.
av Erre sön 07 apr 2019, 21:52
Härligt att vara igång i jorden med.

Måste ta tag i att fixa ett potatisland.