Ett helt oplanerat projekt som bara sådär drog igång. Gången av kalksten på framsidan är lite smal. Det gör att man oftast trampar ut på den så kallade gräsmattan. Eftersom det är torr, hård och ofruktsam jord just där så är det inte mycket till gräsmatta. För att bättra på det hela så är det ett favoritställe för vår företagsamma hund att krafsa och gräva i kanten. På det hela taget så ser det rent bedrövligt ut.Idé i skallen, ta bort och lägga mer Ölandssten, har ju en hög kvar av det jag grävde upp för några år sen, blog/totte/en-kalkstensgruva_b-7031.html. Började med att sprida ut högen för att se om det finns så mycket så det räcker. Och det gör det.Det var igår. Sen började det regna och så blev det kväll men så blev det ju en ny dag idag. Dags att börja gräva.Välplacerad medhjälpare.


Färdiggrävt så långt. Skall eventuellt snedda upp mot brunnen i bortänden, som sett i bilden, och även snedda i hitänden, men det hänger på vad stenen räcker till i slutänden.Schaktmassorna hamnade här för att bredda min trånga infart till trädgården.5 kommentarer | Läst 402 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi fre 21 aug 2020, 22:16
Slit nu inte dig fördärvad
av totte lör 22 aug 2020, 00:22
Nädå, tack. Lagom pensionärstempo gäller.
av Kse lör 22 aug 2020, 09:25
Tycker det verkar som ett lagom projekt, själv råkade jag köpa på mig ca 40 ton begagnad gatsten som jag tänkt förgylla gården med.
Då kan jag kanske ringa in dig som expert nästa sommar när det är dax för stensättning? :d
av Vardon lör 22 aug 2020, 10:57
Kse skrev:Tycker det verkar som ett lagom projekt, själv råkade jag köpa på mig ca 40 ton begagnad gatsten som jag tänkt förgylla gården med.
Då kan jag kanske ringa in dig som expert nästa sommar när det är dax för stensättning? :d


Annordna ett g7 möte och sälj stenen till aktivister....oh the irony....

Det blir nog bra när det blir klart totte
av totte lör 22 aug 2020, 12:00
I relation så känns det rätt så lagom, närpå fjuttigt. Sätta gatsten är ett evighetsjobb. Du behöver givetvis en sån här:Vardon: Det brukar bli bra 8)
Bilagor