Nej, det händer väldigt lite här just nu, jag är i nån slags lågenergiläge just nu. Läsa, surfa på forumen en stund, bära in ved, laga mat och äta, det är väl vad det handlar om. Och förstås hundpromenaden.

Jo, vi köpte ju en soffa, skrev jag visst om i köpe-tråden men kan ju sägas här igen. Alltså en rejäl kvalitetssoffa av någon skandinavisk design, troligen dyr som attan en gång i tiden. Tjockt kraftigt läder, lite slitet i ytan på sittdynorna, men det är bara kosmetika. Lär hålla så länge vi behöver den. Köpt på den nyaste second hand-affären i Kristianstad för 800 kronor. Och dessutom på Black Friday.För en gångs skull så var det solsken idag, det har varit mycket sparsamt med det de senaste veckorna. Kyligt, bara ett par tre grader men ändå riktigt trevligt promenadväder. Så hunden och jag knallade iväg ned till idrottsplatsen. Jodå, det finns en idrottsförening i Venestad och en fin fotbollsplan som går under det talande namnet "Vildsvinsvallen". Så den har av namnet att döma inte alltid varit lika fin.Bäcken, som brukar rinna bakom klubbstugan, rinner inte alls. Trots en hel del nederbörd så finns det praktiskt taget inget vatten alls i markerna annat än i rena sumphål. Det går åt mycket mer för att återställa en normal vattenbalans efter sommarens torka.Stor fin klubbstuga finns det. Den 8:e december skall vi dit och avnjuta det årliga julbordet, lokalt producerat, god kvalitet och det mesta man begära till ett mycket facilt pris.Det verkar som idrottsklubben har tagit det där med vildsvinen på allvar nu, nån gång nu i år har det kommit upp ett lågt elstängsel runt själva fotbollsplanen.Det finns en dansbana också. Varje år hålls det en en dans på midsommardagskvällen, det brukar vara flera tusen personer som kommer. Rejäl trafikstockning före och efter ingår i nöjet.Så drar vi oss hemåt igen.6 kommentarer | Läst 833 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre mån 26 nov 2018, 07:00
Det var ingen liten idrottsplats.
Hoppas det finns eldsjälar som sköter om där och fixar.
Suveränt att ha tillgång till en sån lokal när det är något för bygden att samlas kring.
Vattennivån här i dammen har sjunkit hela hösten. Nu är den i princip tom. Så som du säger så felar det rejäla mängder vatten.
av lfq mån 26 nov 2018, 13:03
Det finns tydligen fler soffhundar bland medlemmarna. :grin:
av totte mån 26 nov 2018, 13:55
Jodå Erre, det finns en hel del folk här i byn som engagerar sig och jag vet att det finns ett par som har nästan daglig tillsyn på idrottsplatsen. Ser alltid välskött och snyggt ut där.

Jomen lfq, så är det. Vi hann knappt bära in nya soffan innan han var på plats för att testa. :lol:
av Röjkvist tis 27 nov 2018, 10:41
Samma här lågsäsong för uteaktiviteter. Hämtat hem julgranar så nu återstår elektrifiering av utegranen.
Surfa lugnt:)
av totte tis 27 nov 2018, 16:38
Surfa lugnt:)


Om jag blir det minsta anfådd går jag genast och vilar en stund. :cool:
av Erre tis 27 nov 2018, 19:32
totte skrev:Jodå Erre, det finns en hel del folk här i byn som engagerar sig och jag vet att det finns ett par som har nästan daglig tillsyn på idrottsplatsen. Ser alltid välskött och snyggt ut där.


Låter bra! 👍