Vid halv tre i går em skulle vi iväg till stan för att handla, det var 28 grader då. Just då såg vi hur molnen tornade upp sig och hörde åskan på avstånd. Raskt in igen och rycka ur sladdarna till datorer, TV och annat känsligt. Så for vi iväg, en skvätt regn kom det, och i stan vittnade små pölar i kanterna om att det regnat tidigare. På färgaffären berättades att det hade varit strömavbrott en liten stund och sen ett sabla trassel med att få igång datorerna igen.

En halv timme senare, steg vi ur bilen på ICA:s parkering och upptäckte att vi frös. Då hade temperaturen fallit till 17 grader och vi var klädda för 28. Nå raskt in och handla det som skulle hem. På väg hem mötte vi ordentligt regn och väl hemma vid femtiden så var temperaturen halverad, 14 grader. Den steg lite sen på kvällen när molnen dragit undan. Mycket regn fick vi inte, bara 6 mm. Alltid något, men nu börjar det bli småtorrt i jorden.

En fin regnbåge blev det i alla fall när regnet dragit undan och solen glimtade fram.



Allt blommar helt vasninnigt det här året. Nu är frukträden i stort sett överblommade. Nackdelen med den höga värmen är att det mesta blommar över väldigt fort. Men nu är det kastanjens tur att överträffa sig själv.



Ja, färgaffären var vi alltså på i går för inköp av färg till trädgårdsmöblerna. En burk blått, till de gamla bänkarna som skall få fortsätta att vara blå, och så en burk grått till resten. Grundmålade det nya och renslipade träet gjorde jag i onsdags.


Idag har jag målat grått. Bilden är efter första varvet. Ett varv till blev det i kväll och därmed är det grå i stort sett färdigmålat. Några små bättringar blir det förmodligen, alltid är det någon kant där man fått nån mista. De blå bänkarna skall jag tvätta med målartvätt och måla över ett par varv.



I det nya potatislandet på Josefs mark har kvickroten vuxit bra. Potatisen har kommit upp, men bara nätt och jämt och inte alla ännu. Det är alltså för tidigt att köra och kupa. Handhackning var av nöden. Det sysslade jag med i eftermiddags. Hann med hälften innan det var dags att gå hem för att äta. Planen är att ta andra halvan i morgon. Hoppas sen det står sig till blasten vuxit till såpass att jag kan köra och kupa med fräsen.



5 kommentarer | Läst 2133 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av halvproffs lör 19 maj 2018, 06:57
Du ligger då i Totte,med aldrig sinande målning och trädgårdsarbete!
Vuxit bra, kanske därför den heter kvickrot. 😎
Vi har också fått upp små knappt synliga potatisblast och just nu blommar allt som kan blomma känns det som.
av Jocke91 lör 19 maj 2018, 21:03
Du har fullt upp som vanligt ser det ut som. Blir bra dom där möblerna, trevligt potatisland med.
av totte lör 19 maj 2018, 23:43
Nu var du allt lite kvick halvproffs :mrgreen:

Jodå det rullar på. Ogräset växer på många ställen. Och att måla finns en hel del, men möblerna är i alla fall klara.
av Kse sön 20 maj 2018, 09:27
Vi hade årets första åska och riktiga regnväder häromdan, riktigt härligt kändes det. Fast den känslan brukar ju avta ganska snabbt vid andra eller tredje regnvädret.😁
av totte sön 20 maj 2018, 19:19
Förvisso är regn ett sådant fenomen som snabbt tappar tjusningen. Här skulle det dock vara rätt välkommet nu med ett hyggligt dagsregn på, säg, 20 millimeter. Det har väl kommit 11 under hela maj och större delen av april.