Förra torsdagen var jag och fick andra sprutan Pfizer vaccin. Dagen efter blev jag riktigt dålig, feber, hosta och allmänt risig i kroppen. Har ju läst om att man kan bli småkrasslig ett par dar, så det var väl inte så märkligt. Bara det att det inte gick över, har gått nästan en vecka nu och varit risig på ett sätt som jag känner igen från många gånger tidigare. Rätt uppenbart att jag hade någon annan infektion i kroppen som inte hade brutit ut tidigare. När då immunförsvaret fick fullt upp med att hantera vaccindosen så passade dom har andra filurerna på att föröka sig. Inte förrän idag som jag börjat känna mig någorlunda igen.

Vinterpotatisen som sattes 3:e juni har kommit upp. Behöver snart vattnas, det har inte regnat nåt att tala om här på veckor.



Eftersom jag varit såpass ordentligt ur form så var det först idag som jag återupptagit vedkörningen. Hade en del kvar inne i dungen, dit där jag inte kan köra in med traktorn. Det är rena sumpmarken därinne. Så jag har halat ut allt det kvarvarande till kanten. Två lass blev det hemkört idag.

Första laddningen uthalad. De grova klumparna låg där sen förra gången. Pulkan blev en total succe, nästan vartenda drag har gått utan minsta problem. Sparat mycket tid, massor av steg och hinkvis med irritation.



Första lasset hemkört och inspekterat. Konstaterade att traktorn verkade helt frisk efter reparationen.



Andra lasset. Eftersom jag inte har mer att dra ut ur dungen så kunde jag ta hem all den utrustningen och motorsågen också.



Två lass till blir det att dra hem. Skall försöka få det gjort i morgon, för sen på fredag och lördag har det utlovats över 30 grader här. Sen skall veden jobbas upp så får jag se hur mycket det blir.

3 kommentarer | Läst 547 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre ons 16 jun 2021, 22:14
Gutt att du börjar komma igång igen. 👍

Ja dom närmsta dagar nu blir det inte mycket gjort.
av lfq tor 17 jun 2021, 13:55
Som du skriver så var det antagligen så att immunförsvaret fick jobba dubbelt. Skönt att du är på gång igen.
Inte roligt med den här värmen, kom ner till skånestugan igår och hade inte varit här sen i våras. Så det blev förstås att ta fram lien.
av totte tor 17 jun 2021, 19:18
Tack, jo det har blivit ännu lite bättre idag så det verkar som det är på sluttampen.

Jag trivs i o f s rätt bra med värme, men man orkar ju inte göra så värst mycket.