På onsdag i nästa vecka skall kärran besiktigas. Har nu stått utan att köras sen nån gång i fjol, så en ordentlig översyn var behövlig. Inledde med att kolla över alla lampor och alla lyste. Jag bytte släpvagnskontakten på Peggan för ett tag sen och fick nu också tillfälle att få den provad.

Så under med en domkraft och kolla bromsjusteringen, en sida i taget. Verkar inte ha slitit mycket på beläggen. Jag behövde bara knappt röra justermuttern innan det hördes att det tog i trumman.Så smörjning av alla leder till bromsarna och av kulhandsken och stödbenet med klämma. Några tag med smörjsprutan i nipplarna till dragaxelröret. Jag bytte också ut några av gummistropparna till kapellet.

Den skulle behöva en ordentlig avtvättning också, det bildas alger när den mest står och samlar damm och det faller ner pollen från träden. Men det blev inte idag

4 kommentarer | Läst 410 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av totte tis 30 mar 2021, 15:34
Nähä, det blir ingen besiktning i morgon. Firman ringde idag och sa att det tyvärr måste inställas p g a sjukdom. Nå det är ingen katastrof men en aning irriterande.
av Mangan tis 30 mar 2021, 22:59
Japp, du har fixat helt onödan nu! :)
av totte tis 30 mar 2021, 23:23
Javisst! En hel vecka tidigare i onödan i alla fall. Strider ju mot principen att alltid skjuta upp det som måste göras till sista minuten. Bokade ny tid torsdag 8/4. Hoppas inte lysen och bromsar hinner korrodera ihop tills dess. 8)
av totte tor 08 apr 2021, 16:26
Besiktigad idag och godkänd. Efter två ombesiktigade bilar var det tacksamt att det tredje fordonet klarade sig igenom och utan anmärkningar. Betyder att den inte behöver besiktigas förrän april 2023.