Fanns lite vindfällt nere i björkdungen i hagen. Har inte blivit av tidigare att arbeta upp och sen köra hem det, men nu idag blev det påbörjat. Var sammalagt 7 träd, de flesta rätt små, ett par som var lite rejälare. Att arbeta upp det var inga problem och gick rätt fort, det var inga som var i farliga lägen av något slag. Lastade först tvåhjularn med såg, dunkar och tillbehör. Spakblock och linor fick åka med men behövdes aldrig.Blev några kringspridda högar, här en av dom.


Ett par lite rejälare bitar som gömmer sig i grönskan.


Efter eftermiddagsfikat så drog jag iväg med traktorn och lunningskärran. Första lasset på och fastspänt. Det går åt ett flertal spännband för att få med sig allt hem.Såpass torrt därnere nu så jag kunde köra på ställen där jag annars inte skulle vågat ge mig in. Var lite orolig ändå, men det gick bara fint med andra lasset.Blev ett tredje lass innan det var dags att käka middag. Blir nog tre lass till att köra, kanske på lördag. I morgon är det annat som skall göras. Sen får det bli full fart med att kapa och klyva så det hinner torka någorlunda.

5 kommentarer | Läst 637 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tor 02 jul 2020, 20:54
Kul att se att traktorn får jobba
av JensSkoog tor 02 jul 2020, 21:44
Om vi får en sommar som 2018, så kan du elda den veden i slutet av augusti. :wink:
Trevligt arbete, det där :-bd
av Erre tor 02 jul 2020, 22:41
Man kan aldrig ha för mycket ved. 😁
av lfq fre 03 jul 2020, 11:57
Trevligt med lite doft av björkved när man eldar.
av totte fre 03 jul 2020, 19:06
Jo, det vore synd att ha en funktionell liten traktor om den aldrig kom till nytta.

Verkar inte riktigt som en sån sommar Jens, men acceptabelt torr blir veden nog, har mycket riktigt torr ved att blanda med så det blir bra.

Ja Erre, den utsagan tillhör det som i vetenskapen kallas axiom, satser som är så givna och självklara att de inte behöver bevisas.

Björkved är bra, nu har jag en rätt ordentlig blandning, lönn, hassel, körsbär, gran, björk, poppel och nåt mer tror jag.