Spånskivor inköptes idag. En sidan av väggen blev klädd.


Det var nödvändigt att lägga en horisontell skarv, finns inga möjligheter att få skivorna på plats annars

3 kommentarer | Läst 416 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Mangan tor 12 jan 2017, 07:50
Lite ovanligt med spånskivor, kör man inte OSB numera? Eller råspont + gips?
av totte tor 12 jan 2017, 19:48
Jo,många kör med OSB, men då måste dom kläs med gips eller nåt. OSB-skivorna har ju en mycket rå yta. Och att först sätta upp en skiva för att sen behöva klä den med det enbarmliga gipset är ju så dumt så det går inte att beskriva.

Gips hatar jag, det uslaste material som nånsin uppfunnits. Har, enligt min subjektiva åsikt, bara en enda fördel, brandsäkerhet. Annars är den otrevlig att hantera, tung och skör, kräver dyra specialkrokar för att kunna hänga upp nånting, tål inte en snedträff med ett hörn på en möbel.

Bäst tyckte jag var 10 mm byggskiva, den som ser ut som masonit på ytan, men den verkar inte finnas mer. Så i brist på bättre så kör jag spånskiva, den går att måla direkt.
av Uvskogen tor 12 jan 2017, 20:52
Gillar också spånskiva! Hårt och bra!
Annonser