Besiktigade Peggan i onsdags. Fick bakläxa på att det är rost i höger sidobalk. Attans. Nå, det blir till att svetsa. Har inte själv beskådat det än eftersom det varit så fruktansvärt blött och dant ett tag, så man vill inte ligga och kräla på marken.

Det har att göra med att det är vår och att vi för ovanlighetens skull har haft påtaglig tjäle här. Det var ju ett par veckor i sträck när det knappt var över noll och ofta tvåsiffriga minusgrader på nätterna. Så nu när vi fått vårtemperaturer så är det tjällossning. Och vår är det här enligt SMHI sedan i onsdags.

Lite vårstädning framför ingången behövdes.



Lindhäcken har jag tuktat ner flera gånger men hela tiden konstaterat att den nog behöver tas ner ytterligare. Förra gången var i december 2018. Jag började i torsdags när det var mycket behagligt väder.



Det tar rätt bra på armar och axlar att såga med stångsågen så efter lite mer än hälften gav jag mig. Skulle dessutom till Tollarp och handla. På vägen dit fick jag se de här varelserna.



Fredagen var det kallt och närapå kuling, inget kul väder alls för trädgårdsarbete, så det blev innedag. Men idag, lördag, så var det hyggligt igen och lämpligt att göra klart.




Avslutade det hela sedan med att köra undan allt riset. Blev fyra lass med tvåhjulstraktorn.

2 kommentarer | Läst 582 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre sön 28 feb 2021, 20:59
Redo för vår. 👍

Hoppas att det inte var så mycket rost på bilen.
Det lilla jag lärt mig vad gäller sånt är att man brukar få ta upp mer än man tror innan man är i friskt.
av totte mån 01 mar 2021, 15:30
Brukar sägas att man ser högst 30% av rosten innan man börjar riva. Suck!