Utomhuskranen och kranen i växthuset har under flera år varit försedd med fördelningskranar från Biltema. Till sitt låga pris har de faktiskt funkat hyggligt men nu hade de kommit till det läge där det inte är tätt utan ständigt droppar. Samma med slangkopplingarna, förvisso kan man få dom täta men vanligtvis är det alltid nån som droppar lite. Jag avskyr när det droppar.


En anslutning för långa vattenslangen och en kort stump för att enkelt fylla kannor och hinkar vid behov. Slangen som går ut till vänster går in i växthuset och matar det här:Samma där en slang för vattning och en kort stump för att fylla kannor.

Idag skulle jag ändå åka till Åhus och handla, där finns en bra ICA och precis intiil en trevlig affär som säljer en massa goda drycker från bl a Skottland och Italien. Och inte så långt från Åhus ligger Rinkaby där det i hela Sverige världsberömda Rinkaby rör huserar. Inköptes där ett antal rördelar och kulventiler. En stunds jobb sen på eftermiddagen och så ser det ut så här.Ventilerna sitter en aning vridna så att handtagen inte kommer i konflikt. Slangen in till växthuset fick nu en egen avstängningskran. En klammer som jag gjorde av rostfri plåt håller det hela på plats så det inte dras ut om det skulle råka dra lite i nån slang. Snabbkopplingarna tog jag bort, det skall ändå inte skiftas några slangar.

I växthuset blev det så här:Inga snabbkopplingar där heller. Glömde att kolla hur många slangklammer jag hade hemma. En för lite förstås, så det blev en ståltrådsklammer på en slang.

Gick åt i stort sett en rulle gängtejp, men nu droppar det inte mer, varken ute eller inne.

På framsidan har vi en liten kryddgård. En bit av den har varit i en pallkrage men resten bara plan mark. Nu hade det sagts mig att pallkragar skulle vara lämpligt för allt. Inköp av kragar skulle ske häromdagen. Var då ändå inne på Blomsterlandet i stan i ett annat ärende. Fanns endast de små kragarna, 80 x 60, så jag frågade en man där som jag känner lite. Jomen jag har nog ett par begagnade här bakom sa han, 100 spänn för båda.

Väl hemma så ställdes det en fråga om man inte kan koppla ihop två pallkragar till en stor sarg. Efter att ha studerat härnbeslagen kom jag fram till att det går bra. Efter att fyllt på med jord och diverse omplantering så blev det riktigt bra. Det ligger precis framför ingången, det är perfekt när man lagar mat och behöver nåt, bara ett par steg ut för att hämta färska örter.Så den skogliga anknytningen. Här har det hjulat skogsmaskiner åt alla håll. Den här 911.5 kom lufsande i fredags förmiddag. En Komatsu skotare har också siktats, vilken modell har jag inte sett. Ingen forumist som känner igen sig?9 kommentarer | Läst 1308 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog ons 10 jun 2020, 22:31
Prydligt upplägg för bevattingen. :-bd :-bd
Måste ta mig själv i kragen och fixa något liknande.
av Stampep tor 11 jun 2020, 08:43
Snyggt kopplat👍 jag brukar använda lin och nån smet istället för gängtejp tycker det funkar bättre. Linet sväller lite av vatten har jag fått för mig så det tätar sig själv litegrann
av lfq tor 11 jun 2020, 08:48
Snyggt med kranarna, så ser det nog inte ens ut hemma hos en rörmokare.
av Slurfi tor 11 jun 2020, 11:42
Sån rörmokeri är ju kul
av totte tor 11 jun 2020, 12:59
Tackar!

Lin har jag använt en hel del, hade inget hemma nu, annars håller jag med om att det är väl så bra. Använt det rätt mycket till tryckluft, där är det mycket bättre än gängtejp.
av Erre tor 11 jun 2020, 19:24
Gamla kollegan sa alltid änglahår om lin. 😁

Snyggt fixat. Straffar sig sällan att göra något ordentligt. 👍
av totte fre 12 jun 2020, 01:48
Tack! Sant det Erre, däremot billiga grejor från varuhusen straffar sig tyvärr allt för ofta.
av mats48 fre 26 jun 2020, 13:02
köpte en lika på biltema... var rena springbrunnen redan från början gick direkt i skroten
av totte fre 26 jun 2020, 13:44
Jag hade väl tur då, mina höll i några år.