Sommaren är ju lite på upphällningen, även om den har gjort en liten omstart nu i veckan. Men det har varit en hel del dagar med lite råfuktigt och blåsigt. Har varit rätt kyligt en del kvällar också, så det har blivit en och annan brasa i kaminen. När jag hämtat ved har jag fått ducka under uthängande syrengrenar. Tanken har infunnit sig att det här blir inte särskilt skoj framöver när det kan vankas blötsnö.

Fram med grensågen alltså och ner med en försvarlig bunt syrenstammar. Blev en riktigt rejäl hög som sen behövde fraktas iväg till min ristipp.Blev två lass. Andra lasset upplastat här. Blev förresten premiär för riktig körning av tvåhjularn med den nya smalare spårvidden. Blev som förväntat, inte fullt lika trög att styra och ingen märkbar påverkan på stabiliteten.Dagen efter, i fredags, fick jordfräsen lite motion. Vi har till slut ätit upp tidigpotatisen. Torrt som aska i jorden, det är inte mycket regn som kommit här de senaste månaderna.


Brytbönorna och vaxbönorna hade också gjort sitt för i år.


Bortemot byn på skolans äng har under några dagar iakttagits denna vingliga lilla krabat.


8 kommentarer | Läst 764 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog tis 22 sep 2020, 22:04
Du har väl ved så det håller, men annars kan jag rekommendera syren i kaminen. Om jag tar bort syren hos någon kund, sparar jag på allt som är grövre än 15-20 mm och kapar till ved. Värmer hemskt bra!
av totte tis 22 sep 2020, 23:44
Tror jag säkert Jens, syrenvirket är mycket tätt och hårt- Men det var inte mycket här som var i veddimensioner, mest långa tunna slanor. Men det blir nog ved där till vintern, tänkte in bakom garaget och röja ut i buskaget, där finns en hel del lite grövre.
av Erre ons 23 sep 2020, 11:49
Fin bild där med fräsen. När man ser nya väggen på förrådet/garaget. 👍
Blev ett bra lyft.
av totte ons 23 sep 2020, 13:25
Ja visst är det snyggt när maskinen går ton i ton med huset :d Men visst, jag är väldigt nöjd, tänker ofta när jag kommer ut hur skönt det är att slippa se den gamla presenningen på väggen.
av Kse ons 30 sep 2020, 06:48
Har för mig att syren är det trädslag som innehåller mest energi, men jag kan ju ha fel, har ju nämligen haft fel EN gång förut. 😁
av totte ons 30 sep 2020, 14:18
men jag kan ju ha fel, har ju nämligen haft fel EN gång förut.


... och det var förstås rätt längesen 8) Du klarar dig nog den här gången. Syren är fruktansvärt tätt och hårt. Jag hade en fin liten flishugg för trädgårdsbruk som jag fått. Den funkade utmärkt och tog allt som gick att mata i till jag körde i syren. Då sprack huset där flisvalsen sitter.
av th tor 01 okt 2020, 00:48
Varför flisade du syren?? Det är ju mycket bättre att elda upp än att slänga på komposten?
av totte tor 01 okt 2020, 12:47
Nu skall du väl inte komma med såna där bra frågor 😇🤭