Blev en riktigt fin dag, -8 på eftermiddagen och solen lyste ordentligt.

Ribes på hemmaplan, väntar otåligt på promenaden, husse har just hämtat ved

Vi gick förstås ut på promenad med hunden och hamnade nere hos grannen Leif där även Leo bor. Leo är en Tervueren. Var bara att släppa Ribes lös, sen blev det rejält med motion för jyckarna. Ribes och Leo känner ju varann väl och har sina relationer fastställda så det går fint utan bråk. Ribes är ju också kastrerad, det hjälper till.

Men Leif har numera också en Terrier, här en bild på alla tre:

Bouvier, Tervueren och Terrier

Leo visar på bilden vad han anser om en Terrier. Leif däremot är väldigt belåten med den, köpte den av känt folk en mil bort härifrån till hyggligt pris. Tuffar på bra och med fick han nästan helt oslitna piggkedjor och en mycket passande skopa till snöröjning.

Solen går strax ner

Ja inte är det länge som solen är uppe än, men det märks ändå rejäl skillnad mot när det är som mörkast. Mot ljusare tider går det och det hjälper rätt bra mot vinterdysterhet.

12 kommentarer | Läst 13681 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Mangan mån 21 jan 2013, 00:07
En sån terrier verkar mycket lättskött! Hade man inte tackat nej till.
av totte mån 21 jan 2013, 00:26
Den är väldigt lätthanterlig, lyder fint och rymmer inte från tomten när den fått platskommando. Frånsett lite matt i pälsen så ser den här battingen ut att vara i väldigt fin form. Nackdelen är ju att den skall utfodras med bensin, men om man inte motionerar den alltför hårt så gör det nog inte så stor skillnad.
av lfq mån 21 jan 2013, 09:01
Fint väder - man riktigt känner hur hoppet tänds inom dig. 8)
av johan eriksson mån 21 jan 2013, 12:50
Som Terrier ägare så kan jag bara grattulera din granne till en mycket trevlig traktor. Och så länge man inte plågar dom allt för mycket så är dom inte så stora i maten.
av Mangan mån 21 jan 2013, 13:33
Har ni något medel i bensinen, eller kör ni på vanlig blyfri 95? Ja, ursäkta bloggkapningen, jag har bara hört lite olika och blev nyfiken. :-)
av totte mån 21 jan 2013, 14:22
Mangan: Frågade inte men jag skulle tro han kör på vanlig 95, det är ju en Volvo B16-motor och den är inte särskilt kräsen på vad som serveras. Min egen lilla Citroën-traktor kör jag på 95.

lfq: Trots kyla och allt så känns det bra mycket bättre nu, när vändpunkten är passerad med en månad.

Johan: Visste jag inte, eller har glömt, att du har en Terrier. Ser väldigt sympatisk ut och motorn är ju en Volvo från den tiden dom gjorde bland världens bästa. Kommer i alla fall ihåg vad det står bak på skåpbilen :mrgreen:
av Mangan mån 21 jan 2013, 14:25
av ananders mån 21 jan 2013, 19:42
Det börja märkas här nere med att dagarna blir längre vlket betyder mer tid i skogen :grin: .
av johan eriksson mån 21 jan 2013, 19:53
totte skrev:Johan: Visste jag inte, eller har glömt, att du har en Terrier. Ser väldigt sympatisk ut och motorn är ju en Volvo från den tiden dom gjorde bland världens bästa. Kommer i alla fall ihåg vad det står bak på skåpbilen :mrgreen:


För tillfället så har den fått på sig lämpliga vinterskor på tassarna, och dessutom fått flytta ut på landet där den verkar trivas väldigt bra.

En bild innan den kom ut till sin rätta miljö.
Bilagor
av totte mån 21 jan 2013, 21:54
Mangan skrev:Inte utan man blir lite sugen...

http://www.blocket.se/alvsborg/BM_Terri ... w=3&last=1


Väldigt fin den Terriern, hög vill-ha-faktor, helt klart.

Johan: Din ser inte så illa ut heller!
av Uvskogen tis 22 jan 2013, 22:11
Härligt "totte" med ljusets återkomst. Nu är det faktiskt lite ljus (med god vilja) på himlen när jag åker till jobbet.
Håller helt med dig - livsandarna vaknar!
av totte tis 22 jan 2013, 23:01
Jag som inte börjar förrän kl 10 har solen i ögonen nästan hela vägen till jobbet, strax över horisonten! Där får man för sina livsandar :lol: !