Det är tätt mellan projekten. Nu är det dags att bygga ett skjul för trädgårdsredskapen. Mesta virket blir från boden som jag rev i förra veckan. Idag har jag lagt "grunden", fem lecastenar. Tre hade jag sen tidigare, två köpte jag så grundläggningen har hittills kostat knappt femtio kronor. Takplåten får jag av en granne så det här skall inte komma att kosta många kronor.



280 x 190 utvändigt mått blir det. Skall hysa alla spadar, krattor och hackor och så jordfräs och skottkärra

5 kommentarer | Läst 2954 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av sundelius ons 15 jun 2016, 22:24
Får så dåligt samvete att jag bara sliter hos andra och inte hinner med mina egna projekt när jag följer din blogg.
Jag vill också gå i pension :wink:
av Uvskogen tor 16 jun 2016, 07:37
Leca sten igen! Ska testas i sommar.
Du är ett föredöme när det gäller " cirkulär elonomi". Letar man lite så kanske man inte alls behöver köpa nytt varje gång. :smile:
av lfq tor 16 jun 2016, 08:00
Det blir fint med ett redskapsskjul så det blir fritt i garaget. Där ska det ju finnas plats för andra projekt.
av totte tor 16 jun 2016, 14:41
Sundelius: Kan rekommendera pension, en riktigt bra sysselsättning. Fast inte skall du ha dåligt samvete, det är lättlösligt i alkohol :mrgreen: .

Uvskogen: Jo Leca är bra material, suger inte fukt nerifrån, och lätthanterat. Inte tungt, kan sågas med en lagom utsliten fogsvans och man kan spika i det.

lfq: Exakt vad det handlar om, plus att få redskapen på den sida där odlingarna är.
av halvproffs tor 16 jun 2016, 16:29
Tänk om alla var som Totte, då fick vi inte sälja timmer ej heller fick snickarna något jobb och...... :grin: Nejdå, second hand och återvinning av material är eftersträvansvärt i den mån det går att använda.