Jo vi hade 34 grader igår, fredag och drygt det idag lördag. Jag har alltid skrutit med att jag är värmetålig och värmeälskande. Kändes som att det var läge att stå upp till bevis för det. Inledde det hela med att disponera om i vedboden. Där var runt en halvkubik vid inre väggen som jag nu la ihop med en tidigare trave av ved vid ingången.



Nu finns här ca två kubik riktigt torr och fin ved ifall man behöver elda nån kall och blöt dag fram i sommar och i början av hösten.

Så igår eftermiddag när det hade sjunkit ner till behagliga 30 grader så gick jag ut och satte igång med vedkapning och klyvning. Kände hur gott jag mådde av att stå där och låta värmen svepa in mig. Förstås i väldigt lagom tempo så började jag klyva de bitarna som jag hade behövt kapa innan för att få plats med grejorna. Sen på kvällen så kapade jag och klöv ett par kärror till. För att säkerställa att ingen missade vad jag gör startade jag med några skär med Homelite ZIP-6.

Idag knallade jag ut igen, när det sjunkit från 34, som jag nog ändå tycker är lite väl bra, ner till sköna 30 grader. Precis lagom temperatur för att i stilla tempo kapa och klyva lite ved. Körde Partner R19 idag.



Fortsatte i kväll, när det var riktigt svalt, bara 26 grader. Körde lite Husqvarna 180S. Gårdagens och dagens insatser har avsatt lite knappt en och en halv kubik.



Att sen sätta sig vid trädgårdsbordet med ett glas kallt vitt vin, var bara den perfekta avslutningen på en riktig fin sommardag.



Hustrun, som klart ogillar värmen, säger att det måste vara nåt fel på mig. Min kompis Olle i Vä och en hel del andra håller helt med henne. Kan inte göra något åt det, jag gillar värme och det kan jag inte göra nåt åt. Jag måste förstås erkänna att jag inte orkar hålla riktigt samma tempo i värmen som jag gjorde förr, men fortfarande så är riktigt rejäl sommarvärme mitt rätta element.

6 kommentarer | Läst 1181 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre lör 19 jun 2021, 23:03
Strongt.
Jag lider i denna värmen.
Önskar inget annat än regn å 20 grader som max. 😄
av totte sön 20 jun 2021, 00:05
Regn skulle verkligen behövas. Är över en månad sen vi fick nåt att räkna med. Börjar bli rejält torrt.
av halvproffs sön 20 jun 2021, 05:59
Har hört från anonyma källor att brandflyget skickats upp efter uppgifter om åska och rökmoln.
Det enda dom såg var en skäggig gubbe som donade ved på en gård med en gammal rytande och rökande såg. 😉

Här har det nog kommit 100mm regn dom sista 2-3veckorna och ett fåtal riktigt varma dagar.
Inte mycket till cabväder alltså.
av johan eriksson sön 20 jun 2021, 06:53
Ja hellre sommarvärme än den förbaskade vintern, men när det passerar 27-28° så får man slå ner lite på tempot.
Men stod ute i solen igår och skruvade lite med vajerkranen iallafall. Veden får vänta tills efter midsommar.
Däremot ska jag nog ta ett varv med röjsågen och köra ner lite gräs och sly på och runt tomten idag.
av lfq sön 20 jun 2021, 08:32
Låter perfekt med ett glas kallt vitt som avslutning. Du hade väl full huggarmundering på under jobbet förstår jag?
av totte sön 20 jun 2021, 13:54
Brandflyget gjorde en lov när jag dragit igång Homeliten. 😇

Jo, som sagt, jag gillar värme, men orken är inte vad den var förr. Lagom ansträngande att köra några kap och så stå en stund vid klyven.

Det var en sån kväll när man nästan inte kan låta bli att sätta sig med ett glas vin. Angående mundering lämnar jag fältet fritt för spekulation.